2012-11-12 17:29:01• hírek • Kocsis Zoltán

Vödörrel, lapáttal oltották a tűzet – egy idős nő az életét vesztette

Elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi vasárnap késő este azok, akik az Avaspatakon kigyulladt ház oltásában részt vettek. Az esetet akár tragikomikusnak is nevezhetnénk, csakhogy egy idős nő az életét vesztette.

A Kisgércei Körzeti Rendőrség, a nagytarnai önkéntes tűzoltók és a SMURD egy egysége vasárnap késő este, 23.18 perckor ért ki Avaspatak településre, ahol egy lakóház egeket nyaldosó lángokkal égett. A járhatatlan útviszonyok miatt viszont a tűzoltóautó nem tudta megközelíteni a házat, ezért a segíteni akarók vödrökkel, lapátokkal és egy szippantóautó bevetésével igyekeztek véget vetni a tűz pusztításának. Mindezt Szatmár megyében, a XXI. században!

A lelkes tűzoltómunka közel három órát vett igényben, ennek ellenére sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos épületekre is. A ház tulajdonosát, a 73 éves C. Irinát viszont már nem sikerült megmenteniük - az idős asszony a romok között lelte halálát.

A tűzoltóság jelentése szerint a tűzeset okozta kár eléri a 10.000 lejt, a megmentett szomszédos épületek értéke pedig negyvenezer lej. Az tűzeset oka egyelőre nem teljesen tisztázott: a Szatmár Megyei Rendőrség közleménye szerint a kémény, a tűzoltók szerint viszont egy fém kályha okozta a tragédiát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: