2017-12-19 07:33:39• hírek • Oszkó Viktória

Közel 800 cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze

Már az előző években is nagy sikert aratott az a cipősdoboz akció, amit az RMDSZ megyei és városi nőszervezete szervez “Mosolygó Karácsony” elnevezéssel. A nőszervezet kezdeményezésnek köszönhetően sok rászoruló magyar gyermek karácsonyát tudják szebbé és boldogabbá tenni.

„Ebben a rohanó világban, amikor adventet kéne ünnepelnünk, álljunk meg egy pillanatra és foglalkozzunk az igazán fontos dolgokkal” – mondta Poszet Kinga, az RMDSZ Városi Nőszervezetének vezetője.
 

Az RMDSZ nőszervezetei olyan gyermekeknek próbálnak meg örömet szerezni és ajándékokat juttatni, akiknek az angyalka nem tudja teljesíteni a kívánságát, és sokszor nem is kerülne meglepetés a fa alá. A gyerekek kívánságai általában igen széles és változatos skálán mozognak, beleértve a mini pónikat vagy az óriás babákat, esetleg az elektromos kisautókat.
 

Ezek a rászoruló gyermekek viszont nem írnak kívánságlistát, sőt, sok esetben ajándékot sem remélnek. Idén nem kevesebb mint 700 cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze hasznos holmikkal, játékokkal, édességekkel megtömve, amelyek csak arra várnak, hogy egy olyan kisgyerekhez kerüljenek, akinek bearanyozhatják a karácsonyát.
 

„A gyerekek, akik a dobozokat csomagolták, tudták, hogy nem a tartalom a fontos, hanem az, hogy gondolnak társaikra és gondoskodnak róluk, hiszen a karácsony és a szeretet ünnepe arról szól, hogy figyeljünk egymásra, és hogy tudjuk, akár egy cipősdoboznyi ajándékkal is boldogabbá tehetjük mások karácsonyát” – hangzott el Poszet Kinga beszédében.
 

Idén sem lehetett volna ennyi ajándékot összegyűjteni az iskolák és civilszervezetek együttműködése, illetve a nőszövetségek támogatása nélkül. Külön köszönettel illették a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónőjét, Pataki Enikőt és természetesen a sok-sok diákot, akik aktívan részt vállaltak a gyűjtésben – közel 300 doboznyi ajándékot jutattak el az RMDSZ székházába. De a sok boldog mosolyhoz ugyanúgy hozzájárult a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a  10-es Számú Általános Iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Kinizsi Óvoda és az Aurel Pop Művészeti Líceum is.
 

Eddig 100 ajándékot szállítottak tovább a székházból, a kiszállítás pedig egészen péntekig, december 22-ig tart. Azok, akik szeretnének hozzájárulni az akcióhoz, péntekig megtehetik és leadhatják csomagjaikat az RMDSZ székházban. 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: