2017-03-26 14:59:38• hírek • Szatmár.ro

Közel 70 ezer lej értékű csempészcigi hevert gazdátlanul a határon

Halmiban és Avasfelsőfaluban jutott a határrendészek birtokába sok csomag csempészcigaretta.

Március 25-én a Halmi határátkelőhelyen akart belépni Románia területére egy 19 éves magyar állampolgár, B. Dávid. Egy Romániában bejegyzett Volkswagen Passatot vezetett. Mivel a határrendészek arra gyanakodtak, hogy a fiú dohányárut akar átcsempészni az Európai Unió területére, tüzetesebben átvizsgálták a gépjárművet. Mint kiderült, az autó csempészáruval volt kibélelve. Ukrán zárjegyes cigarettát találtak a műszerfalban, az ajtókban, az üzemanyagtartályban, sőt még a sebességváltó alatt kialakított rekeszben is. Az egyenruhások lefoglalták a 3 ezer lej értékű, 680 csomag cigarettát, a fiút pedig 5 ezer lejes büntetéssel sújtották. Elkobozták a 6 ezer lej értékű autóját is.

Avasfelsőfaluban az országhatár közelében találtak elhagyott dobozokat a határrendőrök, melyekben csempészcigaretta lapult. 7500 csomag cigarettát találtak a dobozokban, ezek összértéke 68.300 lej.

Igazán nagy fogásnak azonban a szomszéd megyében, a máramarosszigeti határrendészek örülhettek: ők 16.830 csomag cigarettát találtak, összesen 153 ezer lej értékben. Ebben az ügyben az ukrán hatóságok 14 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: