2013-09-11 19:00:11• hírek • Póti Orsolya

Közel 700 napszámost alkalmaztak augusztusban

A Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség az augusztusi hónapban összesen 696 napszámosmunkát végzőt tartott nyilván.

A napszámosok nagy része, azaz 28,4 százaléka mezőgazdasági munkát vállalt, 25 százalékuk az erdészeti munkálatokból vette ki a részét, közel 10 százaléka áruszállítóként tevékenykedett, 10,3 százalékát szőlészet-borászati munkákra vették fel, míg 8 százalékuk takarítói munkát kapott.

Egyébként a napszámos munka időtartama legkevesebb napi 8 óra, nem haladhatja meg 12 órát, illetve a 6 órát a kiskorúak esetében, és nem lehet több mint évi 90 nap. A napszámostörvény előírja, mely munkaterületekre vonatkozik: mezőgazdaság, vadászat, halászat, méhészet, erdőgazdaság, állattenyésztés, árukezelés, karbantartó és takarító tevékenységek.

A felügyelőséghez az említett periódusban összesen 48 panaszlevél érkezett. A munkavállalók elsősorban a késedelmes fizetés, vagy a fizetés elmaradása, a szociális biztosítás illetve a munkaszerződés felbontása miatt reklamáltak.

A felügyelőség munkatársai felhívják a munkavállalók figyelmét arra, hogy a munkaszerződéseket időben (amíg a munkafolyamat tart az illető munkahelyen) írják alá, és ne utólag, mikor már otthagyták az állást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: