2014-12-05 15:10:43• hírek • Szatmár.ro

Közel 700 gyerkőcöt ajándékozott meg az RMDSZ-Mikulás

A Mikulás Nap alkalmából az RMDSZ Mikulás 14 Szatmárnémeti óvodát keresett fel, ahol egy-egy kisebb ajándékcsomaggal lepték meg a kicsiket. A gyerekek a nagyszakállút örömmel fogadták és verssel, énekkel köszönték meg az ajándékokat.

A Szatmárnémeti RMDSZ, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a City Rádió közös szervezésében két napon keresztül Mikulás-Napokat tartanak a szatmári megyeközpontban. Ennek részeként péntek délelőtt a Mikulás-ruhába és rénszarvas-jelmezbe bújt önkéntesek keresték fel Szatmárnémeti óvodáinak magyar csoportjait, hogy egy-egy kisebb ajándékcsomaggal lepjék meg a gyerekeket. A Mikulásnak ez alkalommal sofőrje is akadt: a nagy puttonnyal járó öreget és segítőit Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke fuvarozta a helyszínek között és természetesen segített az ajándékcsomagok kiosztásában is.

A Mikulást és csapatát a Szatmár.ro a Honvéd utcai, 15-ös számú óvodában "érte tetten". Ellátogattak a Mickey-Minnie kiscsoportba, a Méhecskék középső-csoportba és a Virágok nagycsoportba is. Mindenfelé nagy meglepetést okozott a Mikulás megjelenése és voltak olyanok is, akik kicsit megijedtek a titokzatos mesebeli lénnyel való találkozástól, de a legtöbben bátran, mosolyogva, hangos énekkel és verssel köszöntötték.

A Mikulás és rénszarvas-segítői nagy türelemmel osztották az ajándékokat - nem csak a Barta Ati, a CBA és a Promocraft támogatásával összeállított csomagokat, hanem elvállalták, hogy a szülők által összeállított csomagocskákat is kézbesítik.



Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: