2014-04-09 19:57:09• hírek • Kocsis Zoltán

Silaghi visszatér az elhagyott hitveshez

Alig valamivel több, mint másfél hónap van még az európai parlamenti valamint a részleges időközi parlamenti választásokig, a pártok pedig kezdik megnevezni jelöltjeiket. Szatmár megyében a 2-es számú képviselői körzet megürült alsóházi székének betöltéséért folyik majd a harc. Eddig három párt nevezte meg jelöltjét.

Szatmár megyében azért van szükség időközi választásokra, mert tavaly ősszel az itt 2012-ben az USL színeiben mandátumot szerző Ovidiu Silaghi úgy döntött: Románia parlamentjét felcseréli Európáéra. Most, mikor nem került fel pártja EP-listájára, úgy döntött: visszatér az elhagyott hitveshez és ismét jelölteti magát. A PNL megyei szervezete pedig midnezt kedden jóvá is hagyta.

Keddi sajtótájékoztatóján Laura Bota, a Népi Mozgalom Pártja szatmári szervezetének elnöke is bejelentette: ő is harcra száll a képviselői tisztségért. Korábban hasonlóan tett a nagyobbik kormánypárt, a PSD is, amely Ciprian Ardeleant jelölte. A kisebbik kormánypárt, az RMDSZ egyelőre kivár. Pataki Csaba, a megyei szervezet elnöke a Szatmár.ro megekeresésére azt mondta, legkésőbb a következő hét elején nyilvánosságra hozzák jelöltjük nevét.

A 2-es számú képviselői körzethez Szatmárnémeti északi része valamint Szatmárpálfalva, Kolcs, Szatmárhegy, Szamosborhíd, Apa, Szatmárudvari és Aranyosmeggyes tartozik.

Emlékeztetőül, 2012-ben Silaghi az RMDSZ-es Szász Piroska előtt végzett az első helyen, 2008-ban pedig az RMDSZ-es Kovács Máté nyert. Ám mivel nem érte el az 50%-ot, a töredékszavazatok leosztását követően a második helyezett PDL-és Ioan Holdis jutott be a parlamentbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: