2014-04-22 15:20:04• hírek • Szatmár.ro

Közel 66 ezren szerepelnek a választási jegyzékben

A 2-es számú választási körzetben az EP-választásokkal egy időben választanak parlamenti képviselőt.

A 2012 decemberében megtartott parlamenti választások alkalmával az USL színeiben induló Ovidiu Silaghit választották parlamenti képviselőnek Szatmár megye 2-es számú választási körzetében. Miután a politikus átvett egy európa-parlamenti képviselői mandátumot, Románia törvényhozásában ennek a körzetnek nem maradt képviselője. Victor Ponta kormányfő azonban eddig nem írt ki időközi választást, hanem amellett döntött, hogy az EP-választással egy időben válasszanak parlamenti képviselőt azokban a zónákban, amelyek ilyen-olyan oknál fogva képviselő vagy szenátor nélkül maradtak. Így május 25-én az EP-választásokkal egy időben megyénkben időközi parlamenti választásokat is tartanak.

A kerületi választási iroda (Biroul Electoral de Circumscriptie - BEC) székhelye a Szatmár Megyei Tanács XXI.-es termében lesz, a választási bizottság elnöke Mihai Gelu Coman törvényszéki bíró lesz, helyettese pedig Tamas Todor, aki szintén bíró. Az irodához érkezett választási névjegyzék szerint összesen 65977 választásra jogosult személy van bejelentve a körzetbe tartozó polgármesteri hivatalokban. A körzetbe egyébként beletartozik Szatmárnémeti egy része, valamint Apa, Kolcs, Aranyosmeggyes, Szatmárudvari, Szatmárpálfalva, Szatmárhegy és Szamosborhíd községek.

Azok a személyek, akik szavazóházakban alelnökként vagy elnökként szeretnének részt venni az időközi parlamenti választásokon, a helyi polgármesteri hivatalokban tehetnek le ez irányú kérvényt. A jelentkezéshez legalább középfokú végzettség szükséges.

A 2-es számú választási körzetben Nagy Szabolcs lesz a Szatmár Megyei RMDSZ képviselőjelöltje. A PNL Ovidiu Silaghit, a PSD Ciprian Ardeleant, a Népi Mozgalom Pártja Dr. Laura Botát indítja képviselői mandátumért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: