2013-04-30 16:04:13• hírek • Szatmár.ro

Közel 6400 lej bevétele volt a jótékonysági előadásnak

Az Északi Színház Harag György Színtársulata  vasárnap jótékonysági előadást tartott, a jegybevételt illetve a színház előcsarnokában elhelyezett urnában összegyűlt pénzt pedig kedden adták át a Hans Lindner Alapítványt vezető Koczinger Tibornak. A közel 6400 lejt a Reménysugár programban, rákbeteg gyermekek gyógyíttatására fordítják.

Nem ez az első alkalom, hogy a rákbeteg gyermekek gyógyítását segítő Reménysugár program támogatására szervezett jótékonysági előadást a Harag György Társulat. Az pedig, hogy a színház jelen van a közösség mindennapi életében és segíteni próbál, az egy természetes dolog - mondta el Bessenyei István társulatigazgató a sajtótájékoztatón, melynek keretében átadták a befolyt összeget a Reménysugár programot 11 éve elindító és azóta működtető Hans Lindner Alapítványt képviselő Koczinger Tibornak.

Összesen 5089 lejes jegybevétel és 1300 lejnyi adomány jött össze a Ludas Matyi Szatmárban című Fazekas Mihály, Móricz Zsigmond és Bessenyei István által jegyzett zenés produkció vasárnapi előadásán, amelyen zsúfolt ház követte Matyi bosszúját a dölyfös Döbrögin.

- Felemelő érzés volt látni a zsúfolt termet, azt, hogy a szatmáriak válaszoltak a felkérésre és részt vettek a daganatos betegségben szenvedő gyermekek gyógyulását, gyógyítását segítő előadáson - mondta el Stier Péter adminisztratív igazgató, majd átadta a pénzösszeget tartalmazó borítékot Koczinger Tibornak.

A Hans Lindner Alapítvány vezetője hálával mondott köszönetet a színház közösségének illetve a segítő szándékú szatmáriaknak, kiemelve: a közösség példás hozzáállással viszonyult a kezdeményezéshez. Elmondta: a befolyt összeget nehezen beszerezhető gyógyszerekre fogják költeni, hogy biztosítva legyen a gyermekek kezeléséhez szükséges orvosság.

A Reménysugár programban 27 Szatmár megyei, rákbeteg gyermeket illetve családjukat segítik, összesen pedig 45 családdal áll kapcsolatban az alapítvány. Van, hogy Bukarestből is kérik a segítségüket egy-egy beteg gyermek esetében, a Reménysugár programon keresztül pedig mindenkin megpróbálnak lehetőségeik szerint segíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: