2012-11-27 12:55:05• hírek • Póti Orsolya

Közel 600 diák repül a Mesék szárnyán

A „Mesék szárnyán" mesevetélkedő évről évre népszerűbb a kisiskolások körében. Szatmár megyében a II. fordulót november 29-én szervezik meg, a verseny döntőjére február elején kerül sor.

Újabb mesevetélkedőn vehetnek részt a Szatmár megyei tanintézmények kreatív és tehetséges kisdiákjai. November 29-én, csütörtökön kerül megrendezésre a „Mesék szárnyán" elnevezésű vetélkedő második fordulója. Az, hogy mennyire népszerű a mesevetélkedő abból is kitűnik, hogy idén 142 csapat jelentkezett, ami közel 600 kisdiákot jelent.

Az első fordulókat már megrendezték, a másodikra pedig csütörtök délelőtt kerül sor többek között a 10-es Számú Általános Iskolában, az Aurel Popp Művészeti Líceumban, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban, a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskolában, a Balcescu-Petőfi Általános Iskolában és több vidéki tanintézményben is.

„A csapatoknak erre a szakaszra több meséből is készülniük kell. Ezekből különböző játékos feladatlapokat kapnak, amelyeket időre kell majd megoldjanak. Lesznek színezős feladatok, rejtvények, betűhálók, de keresztkérdésekre is választ kell adniuk a diákoknak" - mondta el Román Melinda tanítónő, a verseny egyik helyi szervezője a Szatmár.ro-nak.

A második fordulóból a 25 legjobb csapat, azaz száz diák jut a Szatmár megyei döntőbe, amely 2013. február 2-án kerül megrendezésre a Mircea Eliade Általános Iskolában. A országos döntőre tavasszal kerül sor Nagyváradon - ide már csak a két legtöbb pontszámot elért csapat juthat el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: