2019-10-18 12:24:39• hírek • Bajnai Botond

Közel 600 állást kínáltak a pénteki állásbörzén megjelent cégek

Nagy volt az érdeklődés a péntek délelőtt a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) által megszervezett szatmárnémeti állásbörzén.

 

Péntek reggel 9 órakor nyitotta meg kapuit a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának alagsorában megszervezett októberi állásbörze, melyen 42 Szatmár megyei cég képviselői voltak jelen.


Simona Derșidan, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség igazgatója elmondta, a börzét elsősorban a frissen végzett fiatalok számára hirdették meg, de természetesen minden munkát kereső személyt örömmel fogadtak.Jöttek is sokan, korosztálytól függetlenül, voltak akik valóban munkát kerestek, önéletrajzzal felkészülten látogatták meg a rendezvényt, voltak olyanok is, aki az ügynökség által szervezett kurzusok iránt érdeklődtek, viszont sajnos ezúttal is voltak olyan személyek, akik csak azért a bizonyos pecsétért jöttek, amely az elkövetkező hónapokra is szavatolja számukra a munkanélküli segélyt.
 

Az állásbörze megnyitóján Simona Derșidan elmondta, ezek az alkalmak nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy a munkaerőpiaci kínálat és kereslet találkozzon egymással, a munkát keresők pontos képet kapjanak arról, melyek azok a Szatmár megyei cégek, amelyek munkát kínálnak jelen pillanatban.
 

Hangsúlyozta, bízik abban, sokan találnak állást maguknak, ugyanakkor kérte a munkaadókat legyenek türelmesek, főként a fiatalokkal, akik valószínűleg első állásukra megszerzéséről álmondak, hiszen ők még bizonytalanok, és be kell illeszkedjenek a munkaerőpiacon.


 

A 42 cég összesen 582 álláslehetőséggel érkezett a péntek délelőtti börzére, ezek közül 25 betöltéséhez felsőoktatási diplomára volt szükség. Elsősorban különböző mérnöki diplomák jelentettek előnyt, illetve a közgazdasági végzettséggel rendelkezők is könnyen találhattak állást maguknak.
 

Az AJOFM vezetője elmondta, az utóbbi időben Szatmár megyében a munkanélküliségi ráta az országos átlag alatt volt, köszönhetően annak, hogy egyre könnyebben találni munkát a megyében, sok esetben a munkaadók kifejezetten vonzó ajánlatokat tesznek a munkavállalók irányába, így hamar megállapodás születik a felek között. Az elmúlt hónapok adatai szerint nem csak a fiatalok, de a 45 évnél idősebbek is hamar munkát találtak, sőt a különböző fogyatékkal élők számára is egyre több szatmári cég biztosít lehetőséget.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: