2014-01-09 11:47:32• hírek • Szatmár.ro

Közel 5 ezer egyedi képeslapot készített a Caritas

A képeslapokat az Autonet Import kft. vásárolta meg és használta fel karácsonyi üdvözletként.

A Szatmárnémeti székhelyű Autonet Import kft. az elmúlt tíz évben karácsonyi üdvözletként az Unicef által kiadott képeslapokkal lepte meg ügyfeleit, beszállítóit és üzleti partnereit. A cég számára mindig is fontos volt a társadalmi felelősségvállalás ügye, így a tizéves tradiciót folytatva a 2013-as év végén úgy döntött, hogy egy helyi jótékonysági szervezeten keresztül szatmári rászorulókat támogat a képeslapok árával.

Mivel a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet több programját is támogatja a cég, így a karácsonyi üdvözletek elkészítésére is a civil szervezetet kérték fel. A Caritas pedig azonal felvállalta a 4700 üdvözlőlap elkészítését. Két hét alatt a Caritas védőszárnyai alatt élő gyermekek, fogyatékosok, rászorulók, de a szervezet alkalmazottai is lelkesen készítették a karácsonyi üdvözleteket. Volt aki rajzolt, volt aki szalvéta technikával vagy dekopírozással díszítette a lapokat, mások még hajtogatott elemekkel is díszítették ezeket.

„Régi partneri kapcsolat köti össze a Caritast és az Autonetet az első Jótékonysági Gyalogmaratonunk óta. Örömmel fogadtuk a felkérést, a fiatalok pedig nagyon lelkesen készítették a képeslapokat, lelkesek voltak, hogy valamiféle hasznos munkát végezhetnek. Az, hogy egy cég a munkánkat ennyire elismeri és támogatja, társadalomnevelő hatású, emellett most megmutathattuk, hogy a Caritas nem csak kérni, hanem adni is tud. Bízunk benne, hogy jövőre is ránk bízzák ezt a nemes feladatot" - mondta a Szatmár.ro-nak Löchli Tünde Terézia, a civil szervezet igazgatója.

„Örömünkre szolgál, hogy a Caritas Szervezet ilyen pozitívan reagált cégünk felkérésére és már szinte emberfeletti teljesítménnyel elkészítették a közel 5.000 teljesen egyedi képeslapot. Amikor a kartondobozokból kicsomagoltuk a gyönyörű képeslapokat, különös érzésünk támadt: a csillogó-villogó lapokat aláírásukkal is ellátták a készítőik, így magunk elé képzelhettük ezt a nagy és segítőkész Csapatot, akik hozzájárultak ehhez a nemes célhoz. Büszkék vagyunk erre az együttműködésre, a Caritas ismét megmutatta, hogy szívvel-lélekkel képes az egész apparátusát is megmozgatva egy jó ügy mellé állni. A képeslapos akció a következő években is folytatódik, érezhető segítséget nyújtva a Caritas gondozásában lévő, fogyatékkal élő fiatalok számára" - nyilatkozta Kádár Gyula, az Autonet Import vezérigazgatója.

A karácsonyi üdvözletekből 4400 romániai címre lett kiküldve, háromszáz viszont a világ számos pontjára jutott el, az Amerikai Egyesült Államoktól kezdődően, Európán keresztül egészen Indiáig.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: