2018. szeptember. 25., kedd
Névnap:
2017-09-08 14:45:16• hírek • Szatmar.ro

Közel 54 millió lejből korszerűsítik a marosvásárhelyi repteret

Kihirdette csütörtökön a Maros Megyei Tanács a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér kifutópályájának felújítási munkálataira kiírt versenytárgyalás nyertesét. 

"A beérkezett négy ajánlat ellenőrzését és kiértékelését követően a PORR Construct Kft. és a Geiger Transilvania Kft. által alkotott társulás nyerte el a munkálatok kivitelezését. A beruházás összértéke, az általuk benyújtott ajánlat alapján, 53.535.999,28 lej áfával együtt. A műszaki dokumentáció alapján a felújítás keretében a következő munkálatokat kell elvégezni: a kifutópálya felújítása, a forgalmi előtér felújítása, az összekötő út helyreállítása és összekapcsolása a kifutópályával, a kiszolgálóutak felújítása, a mozgási területeken található útburkolati jelzések felújítása, új esővíz-, szennyvízhálózat és szennyvíztisztító rendszer kiépítése, szénhidrogén szétválasztásával, fényrendszer és elektromos vezetékek felújítása, földmunkálatok" - áll a tanács közleményében.

Amennyiben a versenytárgyalás eredményét nem fellebbezik meg, és aláírják a szerződést, 108 nap áll a kivitelező cég rendelkezésére a munkálatok elvégzésére, attól a naptól kezdődően, hogy a megyei tanács kiadta a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendeletet.

A Transilvania repülőtér vezetősége 2016. november 17-én jelentette be, hogy az egyetlen fapados légitársaság, amely rendszeresen üzemeltetett járatokat a légikikötőből, két hétre Kolozsvárra költözteti ezeket. Az intézkedés akkor 23 érkező és 22 induló gépet jelentett. Később a légitársaság vezetősége úgy döntött, addig fogja a kolozsvári repülőtérről működtetni marosvásárhelyi járatait, amíg felújítják a Transilvania repülőtér kifutópályáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: