2019-07-23 12:49:44• hírek • Bede Emőke

Közel 50 gazdátlan ebet gyűjtött be eddig a Free Life Egyesület

Olvasói fénykép.
Olvasói fénykép.

Nehéz volt, de végre nagyon úgy tűnik, hogy sikerült orvosolni a gazdátlan ebek kérdését, ugyanis a július 3-tól érvényes szerződésben foglaltak értelmében a Free Life Egyesület megkezdte a gyepmesteri szolgálat teljesítését.

Joggal merülhet fel olvasóinkban a kérdés, hogy miért ilyen nehéz és miért telt ilyen sok időbe „valakit” találni, aki elvállalná a gyepmesteri szolgáltatás biztosítását. Mint arról egy korábbi cikkünkben kifejtettük, a hatályos törvények értelmében a tenderre csak olyan non-guvernamentális szervezetek jelentkezhettek, kiknek foglalkozási körei között szerepel az állatvédelem is, s ilyenből értelemszerűen nem sok akad városunkban, de még a megyében sem. Emellett a törvényben megforgalmazott előírások már-már irreális magaslatokba csaptak, ember legyen a talpán, aki minden kitételnek eleget tud tenni. Hogy mégis könnyítsenek valamicskét a helyzeten, a Városi Tanács tagjai márciusban elfogadták azt a határozattervezetet, mely - kihasználva a jogi kiskapukat - kisebb-nagyobb módosításokat eszközölt ki a feladatköri leírásban. Példának okáért az ebszállító jármű sofőrjének ezentúl nem kell majd élőállat-szállításra feljogosító engedéllyel rendelkeznie, illetve csökkentették az elvárt autók számát is.


Az elvárások módosításának köszönhetően aztán sikerült végre nyélbe ütni az erre vonatkozó szerződést. Július 2-án arról számolt be a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, hogy július 3-tól a Free Life feladatkörébe tartozik a kóbor ebek azonosítása, befogása, menhelyre szállítása, etetése, esetleges kezelése, majd sterilizálása, s jó esetben az adoptációs folyamat lebonyolítása is. Ugyanakkor a közlemény kitért arra is, ahogy a polgármesteri hivatalnak „szabad bejárása lesz” a menhelyre, azaz bármikor ellenőrizhetik őket, legyen szó a különféle dokumentációkról vagy az általuk használt felszerelésekről.

 

Az egyesület pedig azóta sem tétlenkedik, a szerződés aláírása óta eltelt húsz napban 48 gazdátlan ebet sikerült begyűjteniük – közölte a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán. Hozzátették: a város lakói bejelentéseiket a 0745 521 042-es telefonszámon jelezhetik a Free Life Egyesületnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: