2019-04-28 05:38:14• hírek • Bede Emőke

Közel 500 rászoruló családnak osztott ételt a Máltai Szeretetszolgálat szatmári csapata

A keresztény szeretet elvei által vezérelve a Máltai Szeretetszolgálat következetes asszisztenciát és segítséget nyújt a rászoruló embereknek etnikumtól, vallástól, nemtől vagy politikai, illetve társadalmi hovatartozástól függetlenül annak érdekében, hogy javuljon az életminőségük - olvasható a szeretetszolgálat  honlapján, melyhez a szervezet minden területi egysége is hűséges, és azon munkálkodnak, hogy a nehéz sorsú embereken, közösségeken segítsenek.

Ennek jegyében a szatmári máltaisok is rendszeresen szerveznek segélyakciókat, olykor adományt gyűjtenek, máskor melegételt osztanak hányadtatott sorsú embertársaiknak. "Képzeld el, hogy esik az eső. Egy hátrányos helyzetű környéken vagy, sár van mindenhol. A tömbházak mellett, a szél elől meghúzódva kisebb csoportokban beszélgetnek az emberek. Valami történik... Egyre többen közelítik meg az autót. Jön a néni a görbebottal, a felnőttek, a gyerekek... Van aki cipőt is visel, de néhányuk mezítláb szalad felénk" - olvasható a helyi csapat  legfrissebb Facebook-bejegyzésében.


Ebből az is kiderül, hogy az egyik szatmárnémeti bevásárlóközpont segítségével 498 családnak sikerült élelmiszercsomagot átadni. Összesen 471 kenyér, 30 doboz sütemény, 60 liter leves, 238 kilogrammnyi péksütemény, 229 egykilós és 58 háromkilós kalács és 34 adag meleg étel tette szebbé a hátrányos helyzetú családok napjait.



Nem ez volt amostanában egy egyetlen akciójuk, ugyanis mint arról korábban már beszámoltunk, a nyugati kereszténység által ünnepelt nagycsütörtökön több mint 2500 töltelék káposztát készítettek a lelkes önkéntesek. A komoly mennyiségű ételt aztán a város legszegényebbnek ítélt környékein osztották ki, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ezen emberek számára az ünnep ne csak lélekben, hanem az asztalra tett ételekben is tükröződjék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: