2019-05-16 07:31:57• hírek • Bede Emőke

Közel 500 néptáncos lép színpadra a IX. Jeles Piros Pünkösd Napján

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ péntek délután immár kilencedik alkalommal szervezi meg a Jeles Piros Pünkösd Napján néven ismertté vált táncgálát.

A pénteken 16 órától kezdődő rendezvény célja a megyében működő magyar tánccsoportok  népszerűsítése, bemutatkozása, valamint egymás munkájának a megismerése. Ennek megfelelően több mint 20 néptánccsoport közel 500 táncosa lép majd színpadra a Kossuth-kertben, ahova a szervezők nem csak azokat várják tárt karokkal, akiknek szívéhez közel áll a folklór, hanem azokat is, akik még csak most ismerkednek néptánccal.


A rendezvényen a következő magyar néptánccsoportok lépnek fel:

10-es Számú Általános Iskola (Szatmárnémeti), Ion Creangă Általános Iskola (4-6 oszt., Szatmárnémeti), Hám János Teológiai Líceum (0-4 oszt., Szatmárnémeti), Gyöngyösbokréta (Mikola), Rozsmarint (Kökényesd), Orgonác (Dobra), Rozsmalint (Bogdánd), Gyöngyösbokréta (Ákos), Pünkösdirózsák (Pusztadaróc), Ribiszke (Óvári), Ifjú galagonya (Szamoskrassó), Bekek (Börvely), Dercések (Hadadnádasd), Akácvirág (Hadad), Rekettye (Nagykároly), Szatmári Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ - Szamoshát (Szatmárnémeti), Egri Csodaszarvas (Egri), Széri Kukurók (Szér), Lelei Nemesek (Lele)


Ám nem csak a néptáncgálára lesz majd érdemes kilátogatni a Kossuth-kertbe, hanem a Családi Hétvége további rendezvényeire is. Ide kattintva elérhető a teljes programfüzet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: