2012-11-10 18:53:47• hírek • Kocsis Zoltán

Nem változott a szabad munkahelyek száma

Nem változott a szabad munkahelyek száma Szatmár megyében az előző héthez képest - ez derül ki legalábbis a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legújabb jelentéséből. E szerint a megyében jelenleg 331 személyt alkalmaznának - pontosan annyit, mint egy héttel korábban.

Ha nem is jelentősen, de módosult a betöltetlen munkahelyek földrajzi eloszlása. Ennek következtében Szatmárnémetiben jelen pillanatban 246 személyt alkalmaznának - kilenccel kevesebbet, mint egy héttel ezelőtt. „Természetesen" ezúttal is a textiliparban a legnagyobb a munkaerőhiány, itt 246 főre van szükség. Ezen kívül keresnek azonban eladási ügynököt, bárost, takarítónőt, esztergályost, asztalost, bolti eladót, elektro-energetikai mérnököt és programozót - utóbbi két állás betöltésére felsőfokú képzettség szükségeltetik.

Ami a megyeszékhelyen kívüli munkahelyeket illeti, a Avasfelsőfaluban a legnagyobb a kereslet. A 84 betöltetlen munkahely közül hatvan a textiliparban van; ezen kívül négy esztergályost; három mérnököt; 2-2 szakácsot és felszolgálót valamint egy-egy takarítónőt, titkárnőt, kőművest és eladót is alkalmaznának. Nagykárolyban egy lakatosnak tudnak munkát biztosítani, míg Tasnádon, Erdődön és Turcon semmiféle betöltetlen munkahely sincs.

Magyarországi munkaadók továbbra is keresnek húsz kamionsofőrt, Dániába pedig 25 mezőgazdasági munkást várnak. Ausztriában öt láncfűrészes favágó, öt alpinista és egy patológus, Németországban három software-fejlesztő, Spanyolországban négy esztergályos, Norvégiában pedig két elektromérnök találhatja meg számításait.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen, a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: