2013-04-14 18:06:48• hírek • Póti Orsolya

Közel 400 szabad állás található a megyében

Újabb betöltetlen állásokról tájékoztatott az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti osztálya.

A betöltetlen munkahelyek száma fokozatosan nő: megyei szinten jelenleg 390 szabad állás vár az elhelyezkedni vágyókra, Szatmárnémetiben pedig összesen 387 ilyen munkahely található. Még mindig a textiliparban elhelyezkedni vágyók vannak előnyben, ugyanis a megyeszékhelyen közel 190 szabad állás van ezen a területen.

A megyeközpontban meghirdetett állásokhoz 36 esetben szükséges a felsőfokú-, 333 esetben a középfokú végzettség, 18 esetben  pedig nem szükséges semmilyen képesítés.

A varrodai munkásokon kívül 20 helyre pénzügyi tanácsadókat várnak, 10 helyre a bőrfeldolgozó iparba keresnek szakmunkásokat, 10 helyre cipészeket, 9 helyre eladókat, 4 helyre kereskedelmi ügynököket és 5 helyre szakácsokat várnak.

Megfelelő szakképzéssel hárman jelentkezhetnek programozónak, négyen kasszásnak, egy személy gazdasági igazgatónak, ketten pedig turisztikai ügynöknek. Továbbá várnak még kereskedelmi ügynököket, szakácsokat, pincéreket, fodrászokat és orvosi asszisztenseket is.

Nagykárolyban ebben a periódusban egy humán erőforrás menedzsert keresnek, Tasnádon pedig egy üzletvezetőt és egy eladót várnak. Edődön, Avasfelsőfaluban és Turcon jelenleg nincs szabad állás.

Aki külföldön szeretne elhelyezkedni, az összesen 88 bejegyzett betöltetlen munkahely közül válogathat. Dániában 2 pszichiáter szakorvost várnak, Norvégiában 13 mérnököt, Litvániában 30 csatornaszerelőt, 10 repülőgép szerelőt és 30 repülőgépész-mérnököt keresnek. Belgiumban egy tudományos kutatót (bakteorológia, mikrobiokémia) várnak, Magyarországon pedig egyebek mellett egy recepciós számára van szabad munkahely.

A lehetőségekről bővebb információt az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti osztályának székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt kaphatnak. A szabad állások listája ide kattintva letölthető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: