2012-06-23 17:30:15• hírek • Szatmár.ro

Közel 350-en gyalogoltak szombat délelőtt az idősekért

Immár hatodik alkalommal szervezte meg hagyományos gyalogmaratonját a Szatmárnémeti Caritas szervezet. Az idő remek volt szombaton reggel a jó kis gyalogtúrához, kicsik, nagyok, idősek és gyerekek is nekivágtak az útnak, melynek befutója a Sárerdőn volt.

Már reggel 8 óra körül kezdtek gyülekezni a résztvevők a Caritas központjának otthont adó épület előtt a régi városközpontban, hogy regisztráljanak és átvegyék a "rajtszámot", amivel részt vehettek a gyalogmaratonon, melynek bevételét a Szervezet az idősek házi beteggondozására fordítja.

Közel 350 gyalogló gyűlt össze, s várta izgatottan a rajtpisztoly eldördülését. A menet pedig elindult -
ki gyalog, ki biciklis segítséggel, ki háromkerekű kisbiciklivel vágott neki a több mint tíz kilométeres távnak - a park körül, majd a Kazinczy utcán keresztül a Baritiun, végig, egészen a Sárerdőig, ahol már egy-egy korsó hideg sör vagy üdítő, és hagymás zsíroskenyér várta a fáradt vándorokat. Na meg rengeteg játék, jó zene és sok izgalom. A résztvevők ugyanis tombolajegyet is vásárolhattak, a sorshúzáson pedig majdnem mindenki nyert.

A Jótékonysági Gyalogmaraton során összegyűlt összeget Löchli Tünde, a Caritas szatmári szervezetének igazgatója, valamint Lieb Mihály, a rendezvény fő támogatója, az Autonet Import kft tulajdonosa jelentette be. Az Autonet 21500 lejjel járult hozzá az időseket segítő programok folytatásához, a Savinescu család 4 ezer lejt ajánlott fel a nemes cél érdekében, a résztvevők pedig a regisztrációs díj befizetésével további 1603 lejjel támogatták a programokat.

Bejelentettéák, mennyi támogatást hozott az idei gyalogmaraton

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: