2011-10-26 12:33:04• hírek • Póti Orsolya

Közel 3000 doboz cigaretta egy kökényesdi lakásban

Nagy mennyiségű dohányárút találtak hétfő este egy kökényesdi lakásban a Szatmári Határrendészeti Felügyelőség munkatársai. Ez esetben öt személy ellen indított eljárást a hatóság csempészés, illetve csempészetben való bűnrészesség vádjával.

Október 24-én este fél tíz körül a Halmi Határrendészet munkatársai egy ellenőrző akció keretében lettek figyelmesek három személyre, akik a zöldhatáron át méretes dobozokkal jöttek át az országba Kökényesd település felé véve az irányt. A határrendészek fel akarták tartóztatni a határsértőket, azonban azok menekülni kezdtek a hatóság emberei elől.

A határrendészek tovább folytatták a nyomozást az ügyben; Kökényesden egy ház melléképületében egy személyt azonosítottak, akiről a később derült ki, hogy ő a 22 éves T. Arnold Nicolae, aki szintén részt vett a csempészésben.

Kicsivel később az ellenőrök a 22 éves T. Ferenc kökényesdi férfi lakásában végeztek házkutatást, amelyben hat méretes csomagot találtak. Mint kiderült a csomagok összesen 2.900 doboz ukrán cigarettát tartalmaztak mintegy 12.470 lej értékben.

A határrendészek T. Arnoldot és T. Ferencet a Halmi Határrendészeti Felügyelőségre kísérték, ahol a fiúk azt vallották, hogy Ferenc volt az, aki elhozta a dohányárút a határtól egészen a lakásig, Arnoldnak pedig abban volt szerepe, hogy jelezze a határrendészek jelenlétét. Mint kiderült a csempészésben rajtuk kívül még hárman részt vettek: a 28 éves E. József, a 33 éves S. Ioan és a 23 éves S. István. A csempészett dohányárút az érintettek árusítani szerették volna az ország területén, és a pénz elosztották volna.

Az öt férfi ellen eljárást indított a hatóság, a dohányárút pedig elkobozták. Az ügyben a nyomozás folytatódik, és az ukrán hatóságokat is értesítik az esetről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: