2015-12-15 16:51:55• hírek • Szatmár.ro

Közel 2 millió lej támogatás az egyházaknak

Rendkívüli tanácsülésen döntöttek az egyházak által kért támogatás kiutalásáról.

A Szatmár Megyei Tanács vezetői néhány hónappal ezelőtt jelentették be, hogy a megye költségvetéséből támogatnák a megyei bajnokságban szereplő labdarúgócsapatokat és az egyházakat. Nos, a focicsapatok támogatására egyelőre várni kell, mert, mint Adrian Stef megyei tanácselnök elmondta, várják a sportminisztérium válaszát, hogy törvényileg redben levőnek találják-e a támogatást.

Az egyházak támogatása viszont megvalósult. Ugyan a felekezeteknek most kicsit rövid idő állt a rendelkezésükre, hogy leadják támogatási kéréseiket, így is gazdára lelt a közel 2 millió lejes összeg. Ennek kiutalásáról a kedden megtartott rendkívüli megyei tanácsülésen döntöttek.

"Sikerült minden egyháznak kihasználnia a lehetőséget, voltak akik működési költségekre, mások felújításra kértek pénzt. Igyekeztünk a rendelkezésre álló összeget igazságosan elosztani. A magyar érdekeltségű egyházak - római katolikus, református, magyar ajkú görögkatolikus - a megye magyarságának arányában kapott az összegből, azaz a teljes összeg 36 százalékát" - válaszolta a Szatmár.ro kérdésére Adrian Stef megyei tanácselnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: