2019-09-09 05:40:11• hírek • Bede Emőke

Közel 26 millióan lépték át az államhatárt a nyári szezonban

Pozitívan értékelte az idei nyári szezont a Román Határrendészet: a hatóság véleménye szerint a számottevően megnövekedett forgalom ellenére is operatívan zajlott a határátlépés.

Az június 1. és szeptember 6. között jegyzett adatok összesítéséből kiderült, hogy a kicsivel több mint három hónap alatt közel 26 millió személy és 6,3 millió jármű lépte át Románia határait szárazföldi, légi vagy vízi úton, mely a tavalyi év ugyanezen időszakához lépest 17 százalékos emelkedést jelent.


A legforgalmasabb határszakasz az előző évekhez hasonlóan a román–magyar oldal volt, ahol nem kevesebb mint 7,7 millióan lépték át a határt. Noha a Szatmár megyei Peténél is volt olyan csúcsidőszak, amikor akár 1-2 órát is várakozni kellett, a legnagyobb forgalmat mégis a Nagylak II határátkelőnél regisztrálták, ahol három hónap alatt kb. 2,9 millióan lépték át az országhatárt. Ettől csak egy hajszállal marad el az ország másik felében található gyurgyevói (Giurgiu) átkelő, ahol 2,6 millióan lépétk át a határt. Repülőgéppel összesen 6,4 millióan távoztak és érkeztek, és cseppet sem meglepő módon a legtöbb utast (kb. 4 millió fő) a bukaresti Henri Coanda Nemzetközi Repülőtéren jegyezték.


Ami az ezt követő időszakot illeti, a határrendészet a további torlódások elkerülése érdekében azt javasolja az utasoknak, hogy bátran vegyék igénybe a kisebb átkelőket is. Indulás előtt pedig mindenképp érdemes ellenőrizni a várakozási időket a hatóság weboldalán, aki pedig inkább a saját szemének hisz, megnézheti a térfigyelő kamerák valós idejű közvetítését is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: