2014-03-23 18:59:18• hírek • Kocsis Zoltán

Közel 25.000 doboz csempészcigit kobozott el a határőrség szombaton

Huszonegyezer doboz cigarettát találtak a határrendészek a petei erdőben, további közel négyezer dobozzal pedig egy aradi férfi autójában. A lefoglalt és elkobzott cigaretta összértéke megközelíti a százharmincezer lejt.

A határrendészet máramarosszigeti területi felügyelőségének egész területén ennél is nagyobb volt a fogás csak szombaton: harmincezer doboz fölötti csempézscigaretta országba való bejutását sikerült megakadályozni. A szóban forgó dohányárú értéke meghaladja a 180.000 lejt.

A legnagyobb fogást a petei határátkelő közelében lévő erdőben hajtották végre a határőrök, ahol szombat délután egy nagy, elhagyatott csomagra bukkantak. A helyszíni számítások szerint a csomagban összesen 42 kartus, Ukrajnából származó cigaretta volt.

A határrendészek azonnal elrendelték a terület megfigyelését valamint a szükséges nyomozás elkezdését, továbbá értesítették az esetről az ukrajnai hatóságokat.

A központba szállítva sikerült felleltározniuk a leletet és kiderült, hogy 21.000 doboz, zárjegy nélküli cigarettát találtak, melynek értéke 94.000 lej.

Ugyanaznap a határrendészet munkatársai Avasfelsőfaluban állítottak meg egy Ford Galaxy típusú gépkocsit. Az autót az Arad megyei 35 éves Ioan B. vezette. A járművet átkutatva a hatóság munkatársai összesen 3950 doboz cigarettát találtak eldugva, melynek értéke 35.400 lej.

A határrendészet máramarosszigeti területi felügyelőségének területén egy harmadik cigifogást is végrehajtottak a határrendészek. A Máramaros megyei Visóvölgy település közelében a határ őrei egy csoportra lettek figyelmesek, akik hatalmas csomagokat cipeltek Ukrajna irányából az ország belseje felé. Amikor rajtuk ütöttek, a csoport nagyobb részének sikerült kereket oldaniuk, csak egy máramarosi illetőségű férfit sikerült elfogniuk. A hátrahagyott csomnagokban viszont 5.700 doboz, összesen 51.500 lej értékű, Ukrajnából származó cigarettát találtak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: