2015-05-21 11:31:13• hírek • Szatmar.ro

Közel 200-an vesznek részt a Tour de Turon

Szombaton, május 23-án 10. alkalommal szervezik meg a versenyt, a Muzsdaji tó közelében, Szatmár megyében. A kerékpáros esemény fő célkitűzése a szabadban való mozgás és a védett területek népszerűsítése.

A verseny kezdeményezője 2006-ban az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti volt. Azóta az esemény egy kellemes időtöltéssé vált a szatmáriak körében.

A résztvevők, körülbelül 200 személy az indulás előtt fogják megkapni a verseny térképét, amely alapján tájékozódhatnak a közel 60 km-es pályán. Mivel a verseny egy jubileumi kiadáshoz ért a szervezők egy magasabb szintre szeretnék emelni azt. A korszerű időmérő rendszer és a körverseny (Lake Race) megszervezése, csak néhány az újdonságok közül. A szervezők a jól bevált tradíciókat sem mellőzik, mint a gulyás, a tábortűz és a kerékpáros kirándulás.

Miért fontosak a Túr Menti Védett Területek?

A Túr Menti Védett Területek egy ökológiai folyosót biztosítanak az alpesi, kontinentális és pannon biológiai régiók között. A védett területek jelentősége összetett, mivel nem csak madárvédelmi szerepe kiemelkedő, hanem közösségi jelentőségű védett terület is. A Túr Menti Védett Területek elősegíti 7 emlős faj, 5 kétéltű faj, 9 hal faj, 8 gerinctelen és 9 európai jelentőségű élőhely megőrzését, védelmét.

További információk a www.tourdetur.ro honlapon.
Kapcsolattartó személy: Vanesa Vladarean / Dencsák Mátyás
E-mail cím: vanesa.vladarean@adlgroup.eu / matyas@eke.ro                                                                              
Telefonszám: 0731013639 / 0735450563

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: