2013-02-10 17:44:05• hírek • Póti Orsolya

Közel 200 szabad állás a megyében

A szabad munkahelyekről tájékoztatott a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség. A megyeközpontban összesen 167 állás várja az elhelyezkedni vágyókat.

Szatmár megyében jelenleg összesen 187 személyt alkalmaznának: Szatmárnémetiben 167, Nagykárolyban pedig 20 betöltetlen munkahely van meghirdetve. Ezekből tíz munkahelyre felsőfokú végzettségű munkaerőre van szükség, 153 álláshoz középfokú végzettség kell és négy munkahelyre várnak szakképzetlen munkásokat.

A munkaerőhiány ezúttal is a textiliparban a legnagyobb, itt közel 140 személyre van szükség. Ezen kívül keresnek pincért, bolti eladót, mérnököt, programozót, asztalost és lakatost.

Ami a megyeszékhelyen kívüli munkahelyeket illeti, Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Erdődön és Turcon nincs szabad állás.

Több, mint 250 munkahely várja azokat, akik külföldön szeretnének szerencsét próbálni. Hollandiába és Norvégiába elsősorban a mérnöki végezettséggel rendelkezők kapnak munkát, Máltán 5 programozót, Ausztriába pedig 7 favágót várnak.

Németországban a vendéglátóiparban van üresedés, ugyanis 30 pincérnek, 30 bárpultosnak és 20 szakácsnak kínálnak munkát. Lengyelországban közel 10 szabad munkahely van meghirdetve, Szlovákiába pedig 2 fogorvost fogadnak.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen, a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: