2010-02-16 16:33:15• hírek • Szatmár.ro

Közel 1600 jelentkező

Pénteken délután rendezik meg a Zrínyi Ilona és a Gordiusz matematikaversenyek megyei szakaszait.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny az utóbbi idők egyik legnépszerűbb versenye III-VIII. osztályos tanulók számára. Az elmúlt évben például az indulók száma több mint 65000 volt. A Gordiusz Matematika Tesztverseny pedig a népszerű Zrínyi Ilona Matematikaverseny folytatása, melyet középiskolások számára rendeznek meg.

Szatmár megyében pénteken rendezik meg a két rangos megmérettetés területi fordulóját, amelynek tétje az országos versenyre való továbbjutás.

„Idén a két megmérettetésre közel 1600 tanuló jelentkezett Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, Tasnádról és a környező kisebb településekről. A Szatmárnémetiből és környékről jelentkező III-IV. osztályos diákok a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban, az V-XII.-es tanulók a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban vághatnak neki a versenynek pontban 15 órakor - a megmérettetés ugyanekkor kezdődik Nagykárolyban és Tasnádon is. Megkérünk azonban minden versenyző diákot, hogy 14.30 és 14.45 között foglalja el a helyét az arra kijelölt iskola termében, hogy megmérettetés pontosan kezdődhessen meg" - hívta fel portálunk figyelmét Mátyás Beáta, a Mircea Eliade Iskola matematika-tanárnője, aki egyben a verseny főrendezője.

A megmérettetés eredményhirdetésére március elején kerül sor. A legjobb dolgozatot író diákok pedig részt vehetnek a március végi székelyudvarhelyi országos döntőn.


A Zrínyi Ilona Matematika Verseny egy korábbi fordulója
A Zrínyi Ilona Matematika Verseny egy korábbi fordulója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: