2020-04-27 12:40:47• hírek • Bede Emőke

Közel 1200 koronavírustesztet végeztek mostanáig Szatmár megyében

„A járvány terjedése ellenőrzésünk alatt áll, és mindez csak a közösen, egyéni és intézményes szinten is megtett erőfeszítéseinknek köszönhető” – közölte hétfő délelőtti üzenetében Szatmár megye prefektusa, Radu Bud. Hozzátette: az ország más területeihez viszonyítva megyénkben a fertőzések és a koronavírushoz köthető elhalálozások száma is alacsonyabb.

„Annak ellenére, hogy május 15-e után több, a szükségállapot miatt kiadott katonai rendeleteken lazítani fognak, én mégis arra intem önöket, hog maradjanak éberek, óvatosak és tartsák be az előírásokat és a szabályokat ” – áll a kormánybiztos által kiadott közleményben. Bud hozzáteszi: a koronavírus nem fog eltűnni egyik napról a másikra, és saját egészségünk védelmében meg kell tanulnunk alkalmazkodni az új körülményekhez.


A prefektus tájékoztatása szerint a Szatmár megyei Covid-19 laboratórium üzembe helyezése óta 1178 koronavírustesztet végeztek el. A legutóbbi összesítés (április 26.) szerint megyénkben a koronavírus első felbukkanása óta 55 személynél igazolták a fertőzést. Az orvosok ez idáig 23 pácienst nyilvánítottak gyógyultnak, 6 személy halálát azonban összefüggésbe hozták a fertőzéssel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: