2012-11-25 13:48:10• hírek • Póti Orsolya

Vidám műsorral vette kezdetét a jótékonysági bál

A Szatmárnémeti Református Gimnázium első alkalommal rendezte meg az „Együtt a Refiért” elnevezésű jótékonysági estjét az elmúlt szombaton. Nagy érdeklődés övezte a rendezvényt, amelyen egyházi méltóságok mellett sok, a Refi padjai közül kikerült, ma már sikeres közéleti és magánszférában már bizonyított személyiség foglalt helyet. Az RMDSZ parlamenti választásokon induló jelöltjei is fontosnak tartották a részvételt az eseményen, így Pataki Csaba és Maskulik Csaba szenátorjelöltek, illetve Szász Piroska, Kereskényi Gábor, Erdei D. István és Balogh Sándor képviselőjelöltek az esemény meghívottjaiként voltak jelen.

November 24-én, szombat este 18 órától vidám műsornak adott otthont a Szatmárnémeti Református Gimnázium díszterme. Ugyanis ezzel vette kezdetét az első alkalommal megrendezett "Együtt a Refiért" jótékonysági est, melynek fővédnöke idén Nt. Nagy Sándor esperes volt.

Elsőként Szilágyi Éva, a tanintézmény igazgatónője köszöntötte a résztvevőket, majd az esperes beszédét hallhatta a közönség. A köszöntők után vidám műsorral mutatkoztak be a gimnázium diákjai - produkcióikat többnyire a magyar népi kultúra ihlette.Az est keretében magyar népdalok csendültek fel, humoros népmesék hangzottak el és bemutatásra került a Ludas Matyi, avagy a Libák gágogása című darab az V. osztályos diákok előadásában. A közönség vidám verseket is hallhatott, végezetül pedig tehetséges néptáncosok léptek színpadra.

A nagy sikernek örvendő műsor kapcsán az eseményen részt vevő Erdei D. István képviselőjelölt kihangsúlyozta, hogy amikor egy tanintézmény saját diákjaival és tanáraival ilyen sikeres műsort tud összeállítani, akkor látszik meg a igazán a közösségért végett munka legfontosabb része, ez az, amiért érdemes minden szinten dolgozni és küzdeni.

A produkciókat követően a meghívottak a tanintézmény tornatermébe vonultak át, ahol a pohárköszöntő után kezdetét vette a vacsora és a táncos mulatság. A rendezvény során minden résztvevő szíve és lehetősége szerint adakozhatott és tombolára is sor került.



Kereskényi Gábor képviselőjelölt köszöntő beszédében arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy minden tenni akaró szatmári magyarnak egy közös célja kell legyen, elérni azt, hogy a megyében élő magyarságot ne lehessen félretenni. Rávilágított arra, hogy közösen a Refi vezetőségével sikerült elérjék azt, hogy az épület új szárnyába ne költöztessenek be más, román tanintézményt, biztosítva a minőségi magyar oktatást a tanintézményben.

Pataki Csaba, továbbfűzve a közösségünk féltésének gondolatát intő jelként emelte ki, hogy azokban a közintézményekben, amelynek vezetőségéből sikerült kiseperjék a magyar vezetését már nyelvünk is lassan kiszorul. Nem veszik jó néven a magyar beszédet, a magyar ügyek képviseletét ezeken a helyeken. Kihangsúlyozta, ez az intő példa bizonyítja, hogy egységünket meg kell tartanunk, közösen kell fellépnünk a magyar oktatás támogatására vonatkozó ügyekben is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: