2016-10-24 13:18:08• hírek • Szatmár.ro

Közel 10 szatmári versenyzett a tokaji Spartan Race-en

Az EKE-csapat tagjai
Az EKE-csapat tagjai

A hétvégén tartották Tokajban az embertpróbáló futó- és akadályversenyt.

Egyre divatosabb és népszerűbb mostanában egy versenysorozat, amelyen elsősorban nem az ellenfelekkel, hanem saját magával kell megküzdenie a résztvevőnek. Ez a Spartan Race, amelynek lényege, hogy mindenkinek lehetősége adódik felébreszteni magában a legyőzhetetlen spártai harcost, egy igen nehéz versenyen. Erre pedig sokan, sőt, egyre többen vállalkoznak. Ez gyakorlatilag egy katonai akadályokkal vegyített futóverseny, úgyhogy ember a talpán, aki végigcsinálja.

A hétvégén Tokajon tartottak egy ilyen megmérettetést, annak is a "Super" kiadását. A különböző Spartan Race versenyek elsősorban hosszukban különböznek, ez alkalommal közel 20 kilométert kellett megtenniük a spártaiaknak. A mezőnyben pedig több szatmári is volt. A Szatmárnémeti EKE csapatában például Bartha Botond, Fehér Tamás, Kurtinecz Leó és Fazakas Lehel csinálta végig a versenyt, az Energy Kardio Club színeiben pedig Belluska Anitából, Frigy Leventéből, Cserepes Tamásból, Valian Anamariából és Egressy Jánosból lett - alkalmanként újra - spártai bajnok.

Az időjárás is kedvezett az extrém helyzetekkel tarkított versenynek: köd volt és esett az eső is, úgyhogy ilyen körülmények között rajtolt el a népes mezőny. A futás részéről annyit kell tudni, hogy 1000 méteres szintkülönbséget gyűrtek le a versenyzők, emellett pedig palánkot másztak, homokzsákot vagy szikladarabot vittek, víz alá is kerültek, csövekben kapaszkodva másztak vagy éppen szögesdrótok alatt kúsztak, hogy előbbre jussanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: