2019-06-21 09:34:00• hírek • Bede Emőke

Közel 100 kiló húst foglaltak le a Szatmár megyei strandokon tartott ellenőrzések során

Ahhoz kétség sem fér, hogy a nyári kánikulát legkönnyebb valamilyen természetes vízparton vagy jobb híján strandon átvészelni. Két csobbanás között az ember pedig csak meg-megéhezik, s útját a helyi büfé felé veszi, ahol többféle, finomabbnál finomabbnak ígérkező étel közül választhat. De vajon megfordul-e az az egyszeri nyaraló fejében, hogy mi van, ha a számára felkínált étel éppenséggel nem friss, vagy nem megfelelő körülmények között voltak tárolva az elkészítéshez használt alapanyagok?

Hogy a tömeges megbetegedések esélyét minimalizálják, a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság ezen a héten nagy hangsúlyt fektetett a megyénk fürdőhelyein üzemelő kantinok, konyhák vagy egyéb jellegű közétkeztetési egységek ellenőrzésére. A DSVSA közleménye szerint ezen akciók során összesen 97,7 kilogrammnyi olyan húst és húskészítményt foglaltak le és semmisítettek meg, mely nem felelt meg valamilyen szempontból az élelmiszer-biztonsági előírásoknak.


Ugyanakkor Sárközújlakon egy éttermet bírságban részesítettek, mivel az élelmiszerek tárolására és feldolgozásra használt helyiség, magyarán szólva a raktár és a konyha nem volt megfelelően karbantartva. Sajnos ennek további részleteit nem pontosítja a hatóság, ám az bizonyos,, hogy az étterem mulasztása miatt 1200 lejes pénzbüntetést kapott. Mindemellett három, élelmiszerpiacon is áruló termelőt írásos figyelmeztetésben részesítettek, mivel úgy kereskedtek portékáikkal, hogy nem tartották be az törvényben foglalt higiéniai előírásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: