2016-03-01 14:59:16• hírek • Kocsis Zoltán

Közbeszólt az időjárás – Magyarország helyett Bódi-tó

Közbeszólt az időjárás, így az eredeti tervekben szereplő magyarországi helyszín helyett Máramarosban, pontosabban a Bódi-tavon tartottak mentési gyakorlatot a szatmári tűzoltók és a Multisalva Speciális Mentési Egyesület tagjai.

A nemzetközi együttműködési protokoll, valamint a START mozaikszóval jelzett pályázat keretein belül a gyakorlatban részt vett továbbá a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltóság, a Vöröskereszt és a Sonar magyarországi mentési egyesület.

Az eredeti elképzelések szerint a gyakorlat helyszíne Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kellett volna legyen, ám a kedvezőtlen időjárás - szokatlanul magas hőmérsékleti értékek - miatt végül a máramarosi Bódi-tóra esett a mentők választása.

Emlékezhetünk rá, ez az a gyakorlat, amire az érintettek január 21-én a túrterebesi bányatavon készültek. Akkor és ott tényleg volt jég is. A forgatókönyv viszont azóta sem változott: három személy alatt beszakadt a jég. Ketten szerencsések voltak, nekik sikerült megkapaszkodniuk a jégben, harmadik társuk viszont alámerült.

A jégfelszínen fagyoskódókat a magyar és román tűzoltóság két-két tagja mentette ki. Jó szolgálatot tett a felfújható csónak és úszó hordágy. A víz alól a Multisalva búvárai hozták fel a képzeletbeli holttestet.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: