2016-09-23 15:19:38• hírek • Szatmár.ro

Közbeszerzési szakemberek találkozója Szatmárnémetiben

Közbeszerzési szakemberek találkoztak a PROCURE - hatékony helyi gazdaság létrehozása projekt keretébe.

A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás a magyarországi Nagykállói Önkormányzattal együtt volt házigazdáia a PROCURE - hatékony helyi gazdaság létrehozása projekt keretében rendezett közbeszerzési szakemberek második nemzetközi találkozójának. A szeptember 20-22. között megtartott értekezletek fő témája a közbeszerzési kiadások elemzése és stratégiák kidolgozása volt a közbeszerzés területén. A programban előadások, workshopok valamint  az avasfelsőfalui városházán szervezett  tanulmányút szerepeltek.

A találkozón jelen voltak a projektben részt vevő 11 partner önkormányzat közbeszerzési szakemberei: a nagy-britanniai Preston, mint vezető koordináló szerepet betöltő partner, a hollandiai Almelo, a lengyelországi Koszalin és Lublin, a Prágai 9-ik Kerület Csehországból, az olaszországi Bologna, a horvátországi Koprivnica, a spanyolországi Albacete és Candelaria, a magyarországi Nagykálló és a Szatmár Megyei Tanács.

A projekt 2016. május - 2018 májusa között az URBACT III Program keretében kerül lebonyolításra és az elsődleges célja azon lehetőségek megtalálása, amelyekkel a helyi hatóságok felhasználhatják a közbeszerzést annak érdekében, hogy ez elősegítse egy hatékony helyi gazdaság fejlesztését, és hogy hozzájáruljon a helyi közösségek társadalmi és környezeti előnyeihez.

A következő nemzetközi értekezlet december elején kerül megrendezésre a spanyolországi Albacetében a közbeszerzésben alkalmazott társadalmi kritériumok témakörében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: