2018-02-07 08:19:50• hírek • Agerpres

Kövesi szerint a letartóztatás nem oldja meg a korrupció problémáját

A vádlottak letartóztatása, a köztisztviselők vád alá helyezése vagy elítélése önmagában nem elegendő a korrupció jelentette probléma megoldásához - nyilatkozta szerdán Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze, hozzátéve, hogy emellett megelőző intézkedésekre is szükség van.

Kövesi egy, a közbeszerzési eljárások terén tapasztalt csalásról és korrupcióról tartott vita során nyilatkozott a témáról.

A korrupcióellenes főügyész kifejtette, a közbeszerzési eljárások során tapasztalt korrupciós bűncselekmények tipológiájára alapozva tanulmányt készítettek, amelyben rávilágítottak ezen bűntettek elkövetési módjára, az ennek során használt, ismétlődő eljárásokra. A tanulmánnyal a cél segíteni a korrupció megelőzésével foglalkozó intézmények tevékenységét. "A vádlottak letartóztatása, a köztisztviselők vád alá helyezése vagy elítélése önmagában nem elegendő a korrupció jelentette probléma megoldásához. Az ügyészek munkáját megelőző intézkedésekkel kell kiegészíteni" - mondta Kövesi.

A főügyész hozzátette, a DNA tevékenységének legkevesebb felét olyan ügyek teszik ki, amelyekben hivatali visszaélés gyanúját vizsgálják ki. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: