2009-10-12 14:49:13• hírek • Parajdi Andrea

Kövesd az önkénteseket

Szatmárnémetibe érkezett a Kövesd az önkénteseket elnevezésű karaván, amely országos szinten az önkéntes munka fontosságát hangsúlyozza és annak népszerűsítéséért lett életre hívva.

Pályázati finanszírozással indította el az országjáró karavánt a Pro Vobis országos hálózati szervezet, amely egybefoglalja Románia önkéntes központjait. A Kövesd az önkénteseket elnevezésű karaván október 2 és október 21 között 14 városba jut el, mindegyik településen úgynevezett mini projekteket valósítanak meg a helyi önkéntes központok.

A fiatalok karavánja Kolozsvárról indult azután Szebenbe, Brassóba, Konstancára, Bákóba és Jászvásárra is eljutottak az önkéntes központok tagjai. Szatmárnémetibe a jászvásáriak hozták el a karaván jelképes zászlaját, hogy a helyiek is folytatni tudják a célkitűzéseket. Szatmárnémetiből, Nagyváradra, Piskire, Resicabányára, Vladestre, Slatinára, Krajovára majd végül Bukarestbe érkezik az önkéntes karaván.

Ahogyan azt Fazekas Csillától, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet sajtóreferensétől megtudtuk a karaván keretében a helyi önkéntesek úgy döntöttek, hogy a Szatmár Megyei Kórház gyerekrészlegén „jótékonykodnak", ezért minden csütörtök délután a gyerekosztály ebédlőjében egy mesesarkot állítanak fel, ahol a kicsiket a kórházi miliőből rajzolással, színezéssel, mesehallgatással próbálják kizökkenteni. -Az ötlet a karaván miatt született meg, azonban ha úgy érezzük, hogy a tevékenységre igény van, akkor továbbra is minden csütörtökön mesesarokkal kedveskedünk a beteg kisgyereknek - mondta a sajtóreferens.


Szatmárnémetibe érkezett a Kövesd az önkénteseket elnevezésű karaván
Szatmárnémetibe érkezett a Kövesd az önkénteseket elnevezésű karaván


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: