2019-03-28 09:08:53• hírek • x

Kövek a zsebben: Beugró-szerű improvizációs színházi játék magyarországi sztárszínészekkel

Április 12-én Szatmárnémetiben, 13-án Nagykárolyban lépnek fel a magyar improvizációs színház nagyágyúi, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter. Ne maradjon le a „Kövek a zsebben” című darab teltházas élményéről!

Két színész, néhány tonettszék, semmi kellék, jelmez vagy smink, és máris egy amerikai film forgatásán találjuk magunkat. Marie Jones „Kövek a zsebben” című előadását április második hétvégéjén kétszer is bemutatják Szatmár megyében, hogy minél többen részesei lehessenek az egyedülálló, fellépésről fellépésre változó alkotásnak.

 

A történetet úgy mesélik el, hogy a két főszereplő, Charlie és Jack mellett a forgatáson megforduló összes karaktert maguk keltik életre – tizenöt nagyobb, és több kisebb szerepet játszanak el ketten, a közönséget is bevonva a történetbe.
 

A darab sikerének egyik titka, hogy bár Írországban játszódik, történhetne akár nálunk is, hiszen a statiszták (a két Péter) nagyon is ismerős élethelyzetek miatt ragaszkodnak foggal-körömmel a napi negyven dolláros alkalmi munkához... Ám a percenként, néha másodpercenként átváltozó szereplők akciója mögött felsejlik a mai Írország vallási, etnikai, politikai kétarcúsága, a tradíció és az elkerülhetetlen (?) amerikanizálódás közötti vergődése.

 

A darab nagyobbik felében csak néha villan fel ez a társadalmi háttér, elsősorban a humoré a főszerep. A darab címe egyik percről a másikra, hirtelen értelmet nyer.

 

A kiszámíthatatlan fordulatokkal teli előadás egyedi élményt nyújt a nagyérdemű számára. Egy este sem olyan, mint az előző. A 15 éve teltházas produkcióban Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter élőben mutatják be, miért ők a magyar rögtönzéses színjátszás koronázatlan királyai. Itt nincs idő reklámra, nincs vágás – csak ahogy sikerül.

 

Kíváncsi lenne, hogyan végződik Chalie és Jack története? A „Kövek a zsebben” című előadást 2019. április 12-én, pénteken a Szatmárnemeti Északi  Színházban, április 13-án, szombaton a Nagykárolyi Városi Színházban, 19.00 órától láthatja. Jegyeket a szatmári vagy a nagykárolyi színház jegyirodájában vásárolhatnak.

 

Egy kis ízelítő:
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: