2012-05-09 16:12:46• hírek • Kocsis Zoltán

Kováts Vera, Tarány Tamás, Ellie White és a Cargo a Városnapok csúcspontjai

Valamivel több, mint két hét választ el minket a XVI. Város Napoktól, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal pedig szerdán nyilvánosságra hozta az esemény hivatalos programját. Az ünnepségsorozat, az előző évektől eltérően, nem egy, hanem három napos lesz: péntek délutántól vasárnap estig tart (május 25-27). A zenei megoszlás is igen érdekes: pénteken a house, vasárnap a folk lesz az úr, míg szombaton egy hatalmas elegyet kaphat az érdeklődő.

Amint azt Ilyés Gyula polgármester elmondta, a Városnapok eseményei az Október 25 térre és a Coposu sétányra koncentrálódnak, így nem lesz útlezárás sem, kivéve a vasárnapi erősember-versenyt. Pénteken a sörsátrak veszik át az uralmat az új központban, míg a színpadon 20.00-tól a lemezlovasok váltják egymást: a helyiek közül fellép többek között DJ Leviciusz, DJ Gabi és DJ Pepe is, míg a vendégek DJ Rynno feat Sylvia, DJ Almund és Cristi Mitu lesznek. Amint azt Gheorghe Molnar, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ vezetője, az események szervezője, elmondta: utóbbiak fellépése élőben hallható majd a Kiss FM-en.

Szombaton, a szokásoknak megfelelően, fúvószenével és mazsorettekkel kezdődnek az események 11.00 órától. A napi program igen széles, fotó- és képzőművészeti tárlattól a koncertekig sok minden helyet kapott. A rendre nagy érdeklődésnek örvendő szépségverseny 17.30-kor kezdődik majd, a helyi zenekarok (többek között 4Ever, Black River Blues Band) fellépéseit a sztárvendégek követik. A sort Kováts Vera és Tarány Tamás nyitja 20.40-től, majd Ellie White aztán a Vank következik. Az est fénypontjának, a tűzijáték mellett, a Cargo zenekar fellépése ígérkezik. Ők tulajdonképpen az Olimpia labdarúgócsapata szurkolóinak az ajándéka: a drukkerek ily módon szeretnék megünnepelni a klub 80. születésnapját.

Vasárnap 15.00-kor kezdődik a hivatalos program, estig pedig a folk-és népzenéé lesz a színpad. Miközben a Székesegyház előtt az erősemberek versenyeznek majd egymással.

Ilyés Gyula kijelentette, hogy, amint egy négy illetve és nyolc évvel ezelőtt is volt, politika- és kampánymentes Városnapokat szeretne. „A Városnapokat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szervezi és nem valamelyik párt. Az emberek szórakozni akarnak és nem politizálni. Ezért arra kérnék valamennyi pártot, hogy ezt tartsa tisztába és ne kampányoljon a helyszíneken", mondta a polgármester.

A három napos Városnapok összköltségvetése 150.000 lej, amely összeg megegyezik a tavalyival. Az esemény teljes programját itt nézheted meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: