2014-07-16 14:27:00• hírek • Kocsis Zoltán

Kovácsék állnák el a Steaua útját

Miután a tavaly az Európa Liga selejtezőiben kiütötte a Debrecent, Kovács Péter és a Strømsgodset idén a Bajnokok Ligájában a Steauát helyezné partvonalon kívülre. Noha a román rekordbajnok az előző években jól szerepelt az európai kupákban, a nyáron alaposan meggyengült csapat ellen nem teljesen esélytelenek a norvégok.

A Strømsgodset Idrettsforening 1970 után másodszor nyert 2013 őszén norvég bajnoki címet, emellett ötször emelhette magasba a Norvég Kupát: 1969-ben, 1970-ben, 1973-ban, 1991-ben és 2010-ben. Jelenleg 15 forduló után a második helyen áll a csapat a bajnokságban, hat ponttal lemaradva a Molde mögött. A gárda erőssége és legveszélyesebb játékosa a veterán magyar csatár, Kovács Péter. A korábban a magyar válogatottban 10-szer szerepet kapó 36 éves center idén 15 bajnokin már 7-szer talált az ellenfelek kapujába. Fontosságát remekül mutatja, hogy a házi góllövőlista második helyén Mounir Hamoud, Thomas Sörum és Gustav Wikheim áll - 3 góllal! Kovács komoly nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, hisz pályafutása során megfordult már Újpesten, Vácon, a finn Lahti, és Haka, a norvég Tromsö, Viking és Odds valamint a belga Lierse csapataiban is.

A szerdai mérkőzést az alig 8500 ember befogadására alkalmas Marienlyst stadion műfüvén játsszák. A pálya borítása és a tény, hogy a norvégok játékban vannak, mivel jelenleg is zajlik a bajnokság, komoly előny lehet a Strømsgodset számára. A legnagyobb esélyt mégis maga a Steaua jelentheti, amely alaposan meggyengült a nyáron. Az első számú kapus Ciprian Tatarusanu az olasz Fiorentinába, a csapatkapitány Mihai Pintilii az arab Al-Hilalba szerződött, a házi gólkirály Federico Piovaccari pedig kölcsönszerződése lejártával visszatért a Sampdoriába. Távozott továbbá a görög Pantelisz Kapetanosz a Xanthi Skodába, Mihai Costea a lengyel Zawisza Bydgoszcz-ba, a macedón válogatott Daniel Georgievskinek pedig nem ajánlottak új szerződést. Pótlásukra csak Giedrius Alauskis érkezett a Rubin Kazanyból valamint Alin Tosca a Viitorulból. Ráadásul a szatmári Florin Gardos sérülés miatt nem léphet pályára.

A legnagyobb veszteség mégis az edző Laurentiu Reghecampf távozása (ő is az Al-Hilalnál folytatja), helyét a szinte semmilyen edzői tapasztalattal nem rendelkező Costel Galca vette át, aki korábban a román utánpótlás-válogatottat edzette. Érdekesség, hogy hasonló helyzetben van a Strømsgodset is, hisz a sikerkovács Ronny Deila a nyáron a skót Celtic Glasgow padjára ült le, helyét addigi segítője, David Nielsen vette át.

Strømsgodset - Steaua 20.30 ProTV

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: