2009-06-04 11:27:54• hírek • Szatmár.ro

Kovács Péter: az EU fölülírja Trianont

"Míg Székelyföldön a területi autonómiáért állunk ki, legalább annyira fontos kiállni azért, hogy a szórványban megvalósuljon a kulturális autonómia, mert csak ez által maradhatunk meg magyaroknak egy román többségű vidéken - mondta Kovács Péter európai parlamenti képviselőjelölt szerdán, a Temes megyei Pusztakeresztúron.

"Nem fogok milliárdos ígéretekkel dobálózni, mint ahogy ezt a román pártok teszik, számunkra nagyobb jelentősége van a június 7-i választásoknak" - tette hozzá a politikus a lakossági fórumon. "Ezen a hétvégén egyszerre fognak szavazni az erdélyi, magyarországi és a felvidéki magyarok arról, hogy együtt legyenek képviselve Brüsszelben. Az Európai Unió arról is szól, hogy általa megszűnnek a trianoni határok, és ez által valósul meg a magyar nemzet békés újraegyesítése. Már csak Ukrajnának és Szerbiának kell csatlakoznia, hogy a kárpátaljai és a vajdasági magyarok is kihasználhassák ezt a lehetőséget.

Pusztakeresztúron hármas határ van, román-magyar-szerb határ, amelyik évente csak két napra nyílik meg. Azon kell dolgoznunk európai parlamenti képviselőként, hogy 363 nappal megtoldjuk ezt a két napot, sőt néhány éven belül jussunk el odáig, hogy mindenféle sorompók és személyigazolvány-vizsgálatok helyett csak abból vegyük észre, hogy átmentünk a határon, hogy megváltozott a telefonunkon a mobilszolgáltató neve" - mondta a képviselőjelölt. Kovács Péter ezt követően Óbesenyőn a bolgár kisebbséggel találkozott, majd Keglevichházán, Nagyőszön és Nagyszentmiklóson folytatódott körútja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: