2009-05-18 15:27:54• hírek • Gozner Gertrud

Kovács Kati is jön a Családi Hétvégére

A hétvégén, május 23-24-én szervezi meg az Ady Endre Társaság, a szatmári Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Madisz a már hagyománnyá vált Családi Hétvégét a Kossuth Kertben.

Szombaton délután két órakor kezdődnek a színpadi rendezvények, mégpedig Jó ebédhez szól a nóta címen cigányzenét hallgathatnak az érdeklődök. Negyed négytől Méhes Kati színművésznő 1848-as dalokat énekel Fejér Kálmán és zenekara kíséretében. 16 órától a Panyolai citerazenekar koncertje következik, ezután ismét nóták csendülnek fel, mégpedig huszárnóták Méhes Kati és Nagy Antal színművészek előadásában.

17.30-tól Cserei Csaba és zenekara, a Feathers koncertje következik, majd a Felvidéki Rockszínház Zúgjatok harangok címen ad elő zenés darabot. Este nyolc órától Derűs perceket szereznek a közönségnek az Északi Színház színművészei, többek közt fellép Méhes Kati, Nagy Orbán és Nagy Antal. 21 órától a színpadi program záróakkordjaként az érdeklődök válogatást láthatnak és hallhatnak a Mindhalálig Beatles musical betétdalaiból.

A színpadi műsorokon kívül állandó programok színesítik a Családi Hétvége szombati rendezvényeit, mint például a bográcsfőző verseny, amelynek díjazására 15 órakor kerül sor, mégpedig egy 10 gyerekes nagycsalád fogja zsűrizni az ínycsiklandó étkeket.

Ezen kívül lesz lovasbemutató, kutya-show, paintball verseny, lábtenisz, sakkverseny, mesterségek utcája, valamint a történelmi sátorban állandó filmvetítés. 16 órától ugyanott történelmi előadásra kerül sor Szabolcsi huszárok a tavaszi hadjáratban címmel, Dr. Bene János történész, a nyíregyházi Múzeum főigazgatója előadásában.

Vasárnap a Családi Hétvége keretein belül a gyermekeké lesz a főszerep a Kossuth kertben. 10.30-kor indul a színház elől a felvonulás a zenekarral, amely a Főtér megkerülésével jut el a Kossuth-kertbe. Itt kézműves foglalkozásokra kerül sor, többek közt Sike Lajos régi kőszegremetei népi gyermekjátékokat készít és mutat be, de lesz ezen kívül arcfestés, aszfaltrajz, homokkép-készítés, láncfűzés, babakészítés, íjászat, és origami is. A gyerekek lovagolhatnak a Galopp lovasegyesület jóvoltából, és kutyabemutatóra is sor kerül.

A színpadi műsor 11.15-kor kezdődik, elsőként a Kolozsvári Sétáló bábszínház Nap leánya Hold fia című darabot mutatja be, majd az igricek gyermekjátékokat adnak elő, és fellép a túrterebesi iskola gyermeknéptánc csoportja. Bemutatót tart a Capoeira Alto Astral Klub. A vasárnapi programot a hat órakor kezdődő Kovács Kati koncert zárja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: