2019-02-18 09:04:39• hírek • Szatmár.ro

Kovács Emlil Lajos és Kóter László szatmárnémeti képzőművészek kiállítása Nagyváradon

Szatmárnémeti művészek Nagyváradon: Kovács Emil Lajos és Kóter László munkáit biharban is kiállítják.

A kiállítás anyagát festmények és fából, különböző technikákkal készített szobrok képezik. A megnyitóra március 6-án 17:00 órai kezdettel kerül sor a Tibor Ernő Galériában. A terem Nagyváradon, a Kanonok sor 11. szám alatt található. A megnyitón beszédet Szatmári Elemér és Hitter Ferenc mondanak. Az alkotók munkásságáról pár szóban:

 

Kovács Emil Lajos 1967-ben született Szatmárnémetiben, majd itt is végezte el a Művészeti Iskolát festészeti szakon. 1987-től a Szatmári alkotóház tagja, majd 2001 és 2009 között ennek elnöke is volt. 2011-ben a Nagybányai Északi Egyetemen végzett festészet szakon. Festményeit nem csak a romániai, hanem a magyarországi közönség is megismerhette, hiszen mostanra számos határon túli, önálló és közös kiállítást tudhat a háta mögött. Több mint 30 éve foglalkozik festészettel, leginkább olajfestékekkel dolgozik, de nem idegen tőle az akvarell, tus, pasztell és az akril technika sem. Gazdag, változatos témákban alkot. Nagyon szereti a természetet, ez rendszerint visszaköszön képein is. A természetet a maga valóságában festi, a realizmus elemeinek használatával, vagy az impresszionizmus, a pillanatnyi benyomás gyors és eleven megragadásával.

 

Kóter László szobrász 1950-ben, január 18-án született Nagykárolyban. 1973. és 1974. között Nagyváradon szerkesztői rajzot tanult, majd három évig Domokos Lehel szobrászművész inasa volt. 1982-től a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja, kedvenc alapanyaga a fa, a márvány és a csont. Újabban a láncfűrésszel megmunkált fát műveli. Témái nagyon változatosak: alakos kompozíciók, vadász és életjelenetek, portrék, aktok és nonfiguratív kompozíciók.

 

A szervezők és a művészek szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: