2018-12-16 09:29:14• hírek • Szatmár.ro

Kotorják és sózzák: folyamatosan takarítják és szórják az utakat

A nagy havazás közepedte nehézkes az autózás Szatmár megyében és a megyeközpontban is.

A hókotrók és a traktorok már szombaton nekiláttak a takarításnak és a sózásnak, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést. Először a fő útvonalakat kotorták és szórták, aztán következtek a kevésbé forgalmas közutak.

 

A lecsökkent látótávolság és a csúszós útfelület lelassította az autósokat. Talán most jobban odafigyelnek magukra és egymásra. A városban legalább is ezt tapasztaltuk, de nem úgy, mint a külterületi részeken. Azok, akik ismerik a települések közötti szakaszokat, hajszálnyit lassítva, de előzgetve közlekedtek szombat este, a legnagyobb havazásban.

 

A rendőrség ezért is szólította fel már többször is a lakosságot arra, hogy tartsák be az ilyenkor érvényes közlekedési szabályokat, és legyenek a lehető legelővigyázatosabbak. Egy pillanaton múlhat - nem csak a maguk, hanem mások élete is.

 

A városban a havas szezon előkészületei még novemberben elkezdődtek. Az emberek és a gépek március 15-ig készenlétben állnak. A Polgármesteri Hivatal vezetősége előkészítette azt a listát, melyen a legsürgősebb útvonalak és intézmények szerepelnek. Ezekkel kell kezdjék az akadálymentesítést. Ilyenek például a kórházak, a mentőállomások, a tűzoltóság, a csendőrség intézményei és az affelé vezető utak, valamint a város vízellátásáért, áramellátásáért felelős épületek is.

 

Nem csak az intézmények szerepelnek a bevetési listán, hanem az eljárási szabályok és pontos útmutatók bizonyos esetekhez. A szakszerű eljárás biztosítja a lakosság testi épségét és a kockázatok minimalizálását is. Ezen felül, minden takarításra és akadály elhárításra alkalmas jármű és rendelkezésre álló munkaerő, valamint a szóráshoz felhasználható anyag szerepel a polgármesteri hivatal által összeállított jegyzékben.

 

Amennyiben bármilyen problémát, közúti akadályt észlelnek, hívják bizalommal a hatóságot. A katasztrófavédelem munkatársai örömmel sietnek a lakosság segítségére.

 

A havazás csodálatos jelenség, csak a velejárói okoznak határtalan kellemetlenséget. Próbáljuk meg élvezni a fehér leplet, tegyünk egy sétát a városban. Aki teheti, hagyja otthon az autóját, gyalogosan ma biztosan messzebb juthat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: