2016-01-18 14:39:43• hírek • Szatmár.ro

Kötélverés, zsinórkészítés a Fonó-Házban

Az Aranykapu Fonó-Házban immár hatodik éve hagyományos kézműves mesterségek oktatása zajlik gyerekek és felnőttek számára szakképzett oktatók vezetésével.

A résztvevők életkoruknak, felkészültségüknek megfelelően vehetnek részt heti rendszerességgel a különböző csoportok foglalkozásain, amelyek keretén belül megismerkedhetnek a térség kézműves hagyományaival, népszokásaival, helyi néprajzi gyűjtések eredményeivel. Ezen a héten a Fonó-Házba látogató gyerekek a kötélverés, zsinórkészítés mesterfogásaival ismerkedhetnek meg.

Január, azaz Fergeteg havának 20 napján, szerdán délután 16-17 óráig az Aprók műhelye működik (4-5 évesek), ugyancsak szerdán, 18 órától a kezdő kisiskolás csoport tevékenykedik majd (7-9 évesek), pénteken, 22-én pedig 16 órától a haladó kisiskolásoké (7-9 évesek), majd 18 órától a nagyobbaké (10-14 éveseket) az alkotás lehetősége. A gyerekek többek között tovább ismerkedhetnek az egykor használt természetes fonal-alapanyagokkal: a pamuttal, a kenderrel, lennel és a gyapjúval, kipróbálhatják a kézi kártolást, illetve közelebbi ismeretséget köthetnek nagymamáink telente mindennap használt eszközével, az orsóval és a guzsallyal.

Érdeklődni, jelentkezni lehet a 0744-687-813-as telefonszámon Nezezon Enikőnél, a 0741-182-063-as telefonszámon Takács Andreánál, illetve e-mailben, az aranykapuegyesulet@yahoo.com címen. Az Aranykapu Fonó-Ház Szatmárnémetiben, a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: