2013-09-25 08:53:31• hírek • MTI

Bush kiállt Obama mellett, már ami a golfozást illeti

George W. Bush volt amerikai elnök kiállt Barack Obama mellett, kijelentette, hogy nem kellene annyit bírálni utódát, amiért sokat golfozik, mert az elnökök zárt világából ez a sport jelenti az egyik kiutat.

A republikánus párti Bush - akinek elnökségét 2008-as választási kampányában kíméletlen kritikával illette Obama - szokatlan módon védelmébe vette demokrata párti utódát, amikor a Golf Channel keddi műsorában kijelentette, ő tisztában van azzal a nyomással, amely egy elnökre nehezedik a Fehér Házban.

"Látom, hogy bírálják az elnökünket, amiért annyit golfozik. Szerintem szüksége van a golfozásra, mert én tudom, hogy milyen a buborékban élni. Ismerem az elnök hivatásának nehézségét, és azt, hogy mennyire fontos, hogy ki tudjon törni és golfozhasson a barátokkal. Ez a feszültség levezetésének egy módja" - mondta az ABC tudósítása szerint a volt elnök.

Az Egyesült Államok legutóbbi 18 elnökéből 15 golfozott, s közülük ketten - Dwight D. Eisenhower és az idősebb Bush, George H. W. Bush - bekerültek a Golf Hírességek Csarnokába.

George Bush egyébként 2003 őszén, elnökségének harmadik évében hagyott fel a golfozással. Döntését azzal indokolta, hogy nem tartja illendőnek, hogy az amerikai fegyveres erők főparancsnokát a golfpályán lássák, amikor amerikai katonák Irakban és Afganisztánban harcolnak és halnak meg.

Barack Obama azóta, hogy 2009-ben a Fehér Házba költözött, már több mint 140 golfmeccset játszott le. Idén év elején Tiger Woods volt a partnere Dél-Floridában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: