2011-09-29 00:16:25• hírek • Szatmar.ro

Dortmund - Boriszov verseny: kinek bénább a védelme?

Nem maradt bombameglepetés nélkül a labdarúgó Bajnokok Ligája második csoportkörének második játéknapja sem, a ciprusi APOEL ugyanis pontot rabolt Donyeckből. Bizarr „versenyt" vívtak egymással a Dortmund és a Boriszov védői, váratlan segítséget kapott a Barcelona.

Az est egyik rangadóját Valenciában rendezték, ahol a „denevérek" a Chelsea-t fogadták. A találkozó főleg a második félidőben hozott nagyon jó játékot, amikor is mindkét együttes több nagy gólszerzési lehetőséget is kialakított. A nagyobb ziccerek az angolok előtt adódtak, ám Diego Alves több elképesztő bravúrral tartotta életben a spanyolokat. Az 56. percben aztán ő is tehetetlen volt, amikor Lampard teljesen üresen lőhetett kapura mintegy nyolc méterről. Ezt követően még inkább rákapcsolt a Valencia, Soldado kihagyott egy-két lehetőséget, ám a 87. percben értékesítette a Kalou kezezéséért befújt büntetőt - ezzel egy pontot otthon tartva csapatának.

Az E csoport másik meccsén Köteles László hiába mutatott be több nagy bravúrt a Genk kapujában, Bender és Ballack góljaival a Leverkusen magabiztosan tartotta otthon a három pontot - még ha az utóbbi találat a ráadás pillanataiban is esett.

Az est másik rangadóján, az F csoportban, két, a bajnokságban botladozó csapat csapott össze: az Olympique Marseille a Borussia Dortmundot fogadta. A franciák a vártnál könnyebb győzelmet arattak, ám ehhez kellett a németek a tavaly oly sokat dicsért védelme is. Andre Ayew első gólja előtt ugyanis Subotics elcsúszott, a második találatnál Hummels gyakorlatilag gólpasszt adott Remynek, a harmadik előtt pedig Schmelzer saját tizenhatosán belül adta el a labdát, Kehl pedig lerántotta Remyt -Andre Ayew pedig nem kegyelmezett. A Dortmundnak elől sem volt szerencséje, hisz játékosai kétszer is a kapufát találták el...

Ayew két gólt is szerzett fotó: om.net

A csoport másik mérkőzésén az Arsenal Oxlad-Chamberlain és Santos révén már a huszadik percben két gólos előnyre tett szert, amit még a szünet előtt Torrijos egyre csökkentett. Az Olympiakosznak megvoltak a lehetőségei, hogy pontot szerezzen Londonban, de Toroszidisz csak a felső lécet találta el.

A G csoportban James Rodrigues tíz perc után előnyhöz juttatta a Portót Szentpéterváron, de Sirokov újabb tíz perc után egalizált. A meccs döntő pillanata az volt, amikor a 45. percben Fucile egy buta kezezésért mehetett zuhanyozni: a megfogyatkozott portugálokat Sirokov és Danny góljaival már viszonylag könnyen intézte el a Zenit.

Az est meglepetése Donyeckben született, ahol hiába támadta végig szinte az egész meccset a Sahtar, nem sikerült betalálniuk. Nem úgy az APOEL Nicosiának, amely egy óra elteltével Trickovski okos góljával megszerezte a vezetést. Hiába jött Jadson egyenlítése szinte azonnal, az ukránok nem tudták bevinni a győztes találatot.

A H csoportban egy hatalmas helyzettel nyitott Milánóban a Plzen, ezt követően azonban a Milan átvette az irányítást. A vezetést azonban csak az 53. percben ragadták magukhoz az olaszok, amikor az egykoron a Temesvárban is futballozó Cisovsky kezezése után Ibrahimovic büntetett. A svéd kevéssel később kiosztott még egy gólpasszt Cassanónak, így a Milan hozta a kötelezőt.

Mint ahogy hozta a Barcelona is, amely 5-0-re ütötte ki Minszkben a BATE Boriszovot. A katalánok azonban nem várt segítséget kaptak a fehéroroszoktól: az első gólt Volodko rúgta saját kapujába, a másodiknál Gutor kapus jött ki rosszul a kapujából, a harmadiknál Messi elé ejtette a labdát, az utolsónál pedig a védők gyakorlatilag gólpasszt adtak Villának.

Eredmények:
E csoport:
Leverkusen - Genk 2-0
gólok: Bender (30.), Ballack (90.)
a vendégeknél Köteles László és Tőzsér Dániel végig a pályán volt

Valencia - Chelsea 1-1
gólok: Soldado (87., 11-es) illetve Lampard (56.)
A csoport állása: 1. Chelsea 4p., 2. Leverkusen 3p., 3. Valencia 2p., 4. Genk 1p.

F csoport:
Arsenal - Olympiakosz Pireusz 2-1
gólok: Oxlade-Chamberlain (8.), Santos (20.) illetve Torrijos (27.)
a vendégeknél Megyeri Balász a kispadon kapott helyet

Olympique Marseille - Borussia Dortmund 3-0
gólok: A.Ayew (20., 69., 11-es), Remy (69.)
A csoport állása: 1.Marseille 6p., 2. Arsenal 4p., 3. Dortmund 1p., 4. Olympiakosz 0p.

G csoport:
Zenit Szentpétervár
- Porto 3-1
gólok: Sirokov (20., 63.), Danny (72.) illetve J.Rodriguez (10.)
a hazaiaknál Huszti a 86. percben lépett pályára, a vendégeknél Crsitian Sapunaruu sérülés miatt nem játszhtott

Sahtar Donyeck - APOEL Nicosia 1-1
gólok: Jadson (64.) illetve Trickovski (61.)
a hazaiknál Razvan Rat végig a pályán volt
A csoport állása: 1. APOEL 4p., 2. Zenit 3p., 3. Porto 3p., 4. Sahtar 1p.

H csoport:
Milan
- Viktoria Plzen 2-0
gólok: Ibrahimovic (53., 11-es), Cassano (66.)

BATE Boriszov - Barcelona 0-5
gólok: Volodko (19., öngól), Pedro (22.), Messi (38., 56.), Villa (90.)
A csoport állása: 1. Barcelona 4p., 2. Milan 4p., 3. Plzen 1p., 4. BATE 1p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: