2018-04-10 08:10:08• hírek • Bede Emőke

Kosztolányi verse tölti be szerdán a város újközpontját

Immár hagyománnyá nemesedett városunkban az a kezdeményezés, melynek célja, hogy a Magyar Költészet Napját méltóképp megünnepelje a szatmári diákság, illetve népszerűsítse a versolvasást a fiatalok körében. 

A vers mindenkié címmel futó megmozdulás ebben a tanévben sem marad el, ugyanis április 11-én, 11 órától megannyi tanuló tölti majd be az új főtéren a "gödröt", hogy Frumen Gergő színész közreműködésével előadják Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című versét. Bár a szavazás még jelen pillanatban is tart, Kosztolányi költeménye olyan előnyre tett szer, melyet nehéz lesz a konkurenseknek leküzdeni.
 

Arról, hogy melyik vers kerül közös elszavalásra, maguk a diákok dönthetnek egy többlépcsős szavazás révén. Az első fordulóban minden V-XII. osztályos tanuló benevezheti legkedvesebb versét, majd a beérkezett jelölések között az egyes osztályok megszavazzák a legszebb ötöt. Az osztályszinten kiválasztott versek iskolaszinten is megmérettetik magukat, a költemények párviadalából ismét öt vers kerül ki győztesen. Ebből az ötből szavazzák meg a végső nyertest, vagyis azt a verset, melyet közösen adnak elő az iskolák diákjai.
 

A Harag György Társulat, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a LiterArt Egyesület közreműködésével megszervezett szerdai eseményre több száz diákot várnak, hogy együtt szavalhassák el a már nem egyszer legszebbnek választott, Akarsz-e játszani címet viselő Kosztolányi-költeményt. A szervezők természetesen nagy szeretettel várják a helyszínre azon verskedvelőket is, akik nézőként szeretnék meghallgatni a diákok előadását.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: