2009-05-26 16:27:17• hírek • Szatmár.ro

Koszos víz folyt a csapból Nagykárolyban

Új kutat helyeztek működésbe a szamosdobi vízműnél, illetve folyamatban van a vezetékek cseréje, ezért színeződött el a víz Nagykárolyban. Az év végéig 60 kilométernyi vízvezeték tisztítására fog sor kerülni - olvasható az Apaserv szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A napokban újabb kutat helyeztek működésbe a szamosdobi vízműnél. Nagykároly számára innen biztosítják a szükséges ivóvizet. Az új kút által biztosított vízmennyiség körülbelül 8%-kal növeli a teljes rendelkezésre álló vízmennyiséget a nagykárolyi lakosok számára. A város folyamatos vízellátáshoz, főleg a nyári száraz időszakban, igen nagy szükség volt az új kút fúrására, ezen kívül hamarosan befejezik a víztározók és 15 kilométer hosszan a vízvezetékek mosását.

A vezetékek tisztításának következtében sok háztartásban elszíneződött a víz. Emiatt az Apaserv minden fogyasztó elnézését kéri, de amennyiben nem végzik el ezeket a munkálatokat, az amúgy is elavult rendszer akár teljes mértékben használhatatlanná válhat. A lakosság továbbra is számíthat kellemetlenségekre, ugyanis az év végéig 60 kilométernyi vezetéket szeretnének kitisztítani.

Az Apaserv ezúton is felhívja minden fogyasztó figyelmét, hogy ahogyan Szatmárnémetiben, Nagykárolyban is lehetőség van a külön vízóra felszerelésére az egyes háztartásokban. Erre elsősorban amiatt van szükség, hogy a vízóra felszerelésével egyszerre rendbe tegyék a belső vezetékeket, vagyis a 30 éves vezetékeket újakra cseréljék. Szatmárnémetiben a tömbházakban átlagosan 9 köbméterről 3-ra csökkent egy személy havi vízfogyasztása a külön vízórák felszerelését követően.

Nagykárolyban egyébként, többször alakult ki konfliktus a lakosok és az Apaserv között, ugyanis sokan nem értik a vízszolgáltató számlázási rendszerét, többen túlszámlázást sejtenek. Mindezekre megoldás lenne a külön vízórák felszerelése és ezzel együtt a belső vezetékek cseréje, hiszen jelenleg a tömbház belső rendszerének veszteségei egyenlő arányban oszlanak meg a lakók között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: