2012-08-28 15:30:26• hírek • Szatmár.ro

Köszönet illet mindenkit!

A Partiumi Magyar Napok évről évre bizonyítéka annak, hogy Szatmár megyében és Szatmárnémetiben igenis össze tud fogni a magyarság annak érdekében, hogy egy színvonalas és lehetőleg minél szélesebb réteg igényeit kielégítő programsorozattal zárja a nyarat.

Az idei egyhetes rendezvénysorozat azonban nem jöhetett volna létre, ha nincsenek támogatói. Itt nem csak azokra gondolunk, akik konkrét anyagi segítséget nyújtottak, de természetesen ők is nélkülözhetetlen elemei a gépezetnek. A Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megye Tanácsa, az Aranyfokozatú (Autonet, Tarr Beton, No Pardon Pub) és Ezüstfokozatú (Metamob, Rosendahl, Secondtex, Farma Center, Communitas Alapítvány, Solarex Tours, Panatek, Transpink, 2 & 2 Club, SVD Bau, GerBog) támogatók, ugyanakkora tapsot érdemelnek tőlünk, szervezőktől, mint amennyit azok, akik fokozat nélkül vagy akár névtelenségüket megőrizve járultak hozzá a rendezvény sikerességéhez.

Összesen több mint ötven cég járult hozzá a rendezvény sikerességéhez. Köszönet illeti azt a tizennyolc civil- és ifjúsági szervezetet, amelyek szórakoztató vagy éppen felvilágosító programokkal tették színesebbé és hasznosabbá a PMN tizenegyedik kiadását. Az ifjabb és idősebb önkénteseket a szervezőkkel vállvetve pedig megszámlálhatatlan munkaórát töltöttek el előbb a tervezéssel, majd a szervezéssel, s még a PMN után is a munkálatok lezárásával. Jelenlétük nélkül nemigen lehetett volna nemhogy rendezvénysorozatról, de még rendezvényről sem beszélni. 

De ahhoz, hogy megfelelő figyelmet kapjon a Partiumi Magyar Napok, nem csak helyi, de országos szinten is, szükség volt a médiaorgánumok segítségére, amelyet nem tudunk elégszer megköszönni. Ám mindezek mellett nem akarunk és nem is tudunk megfeledkezni arról a több tízezer lakosról, akik a négy helyszín valamelyikén részt vettek a programokon, akik együtt nevettek és sírtak az előadásokon, akik a kánikulai meleg ellenére fontosnak érezték, hogy egy ilyen eseménysorozat keretén belül találkozzanak családjukkal, barátaikkal, ismerőseikkel. Ez az összetartás, ez az együvé tartozás hívja létre évről évre azt az akaratot, amely szükséges a PMN megszervezéséhez.

Csehi Árpád Szabolcs - az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke
Kereskényi Gábor - az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke
Szőcs Péter - az Identitas Alapítvány elnöke
Stier Péter - a PMN főszervezője

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: