2012-01-24 14:45:33• hírek • Szatmár.ro

Köszönet a versolvasóknak

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete köszönetét fejezi ki minden lelkes versszerető lakosnak, akik ha rövid időre is, de részt vettek az első Versolvasó Maratonon.

Egyúttal kérik a résztvevőket, hogy amikor idejük engedi, térjenek be a szatmárnémeti székházba, hogy átvehessék azt a csekély figyelmességet, amelyet előkészítettek számukra. „Őszintén nem gondoltam volna, hogy annyi megható és felemelő pillanatban lehet részünk, mint amennyit megélhettünk a huszonnégy órás versolvasás ideje alatt" - árulta el Őri-Pákay Franciska, az RMDSZ ügyvezető elnöke, aki a főszervező Varga Sándor színművésszel együtt végig ott volt az eseményen.

Ha számokban kellene jellemezni az eseményt, akkor több mint hétszáz vers, több ezer sor, több ezer rím, több tucat elfogyasztott szendvics, százhúsz liternyi tea, kimondhatatlan mennyiségű kávé, hajnali energiaital és ötvenöt lelkes versrajongó. Mindez 86400 másodperc alatt. „Úgy döntöttünk, hogy a diákok hozzáállása mindenképpen elismerésre méltó, s ezt egy oklevéllel és egy könyvjutalommal fejeztük ki irányukba" - tette hozzá az ügyvezető, majd elmondta, hogy először a Szatmárnémeti Református Gimnáziumba látogattak el, de a Szilágyi Éva igazgatónővel való egyeztetés után úgy határoztak, hogy a péntek reggeli istentisztelet után adják át a meglepetés ajándékot a hét résztvevő diáknak.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizenegy, illetőleg egy diákját kedden órán lepték meg a Versolvasó Maraton szervezői. A diákok az Identitas Alapítvány által kiadott Éltetőnk, mindennapi anyanyelvünk című Bura László által írt könyvet vehették kézhez.

A "Hám János" versolvasói

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: