2009-10-15 16:48:42• hírek • Parajdi Andrea

Kóstoltatják a szatmári bort

Szatmár megye is külön standon mutatja be a térség vonzerejét a Romexpo elnevezésű turisztikai vásáron Bukarestben, amelyet a Turisztikai Minisztérium október 15. és 18. között szervezett meg.

A Szatmár Megyei Tanács az idei évben egy új népszerűsítési stratégiát dolgozott ki, amely a helyi tradicionális termékek bemutatására alapszik. Mindemellett egy új szlogennel az „Egy hétvége Szatmáron" címmel próbálják térségünkbe vonzani a határon belüli és a határon túli potenciális látogatókat.

A stand látogatóit Csehi Árpád, a Szatmár Megyei tanács elnöke, Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke. Günthner Tibor szenátor, Erdei D.István és Viorel Buda parlamenti képviselő fogadták. Az érdeklődők között a turisztikai miniszter Elena Udrea is feltűnt, aki az RMDSZ államelnökjelöltjéhez, Kelemen Hunorhoz hasonlóan szívesen kóstolta meg a bélteki borász, Bruttler János minőségi termékét, a Nachbill néven forgalomban lévő borokat. A vásáron természetesen hagyományos szatmári ízeket is bemutattak, s helyi népi táncegyüttesek is felléptek.

Csehi Árpád szerint a megye turisztikai vonzerejét nem lehet elég sokszor és elég sok helyen bemutatni, ahhoz, hogy valóban érezhető legyen a turisták számának növekedése, minél szélesebb körben kell népszerűsíteni a helyi hagyományokat és értékeket. A tanácselnök úgy véli a turizmus fellendítése céljából sokat segíthet az a két uniós pályázat is, amelyre nemrégen nyert finanszírozást a Szatmár Megyei Tanács: az egyik tematikus turisztikai körutak létrehozására, a másik meg két megyei szintű pálinkafesztivál megszervezésére lett kidolgozva.


Szatmár megye is részt vesz a Romexpo elnevezésű turisztikai vásáron.
Elena Udrea is megkóstolta a bélteki Nachbill bort


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: