2011-03-30 18:28:29• hírek • Póti Orsolya

Diákok a drogmegelőzésért

Fiatal önkéntesek egy éven keresztül hajtották végre a Szatmár Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadó Központ támogatásával azt a projektet, melynek célja az volt, hogy felhívja a diákok és a szülők figyelmét a drog- és alkoholfogyasztás negatív hatásaira.

Tavaly március 1-én vette kezdetét, és idén március 31-én zárul a „Szemtől szemben a drogokkal" elnevezésű projekt, mely abból a célból indult, hogy különböző programok, tevékenységek és főleg művészeti alkotások segítségével hangsúlyozza a drog- cigaretta- és alkoholfogyasztás veszélyeit - közölték sajtótájékoztató keretében a projekt lebonyolítói.

A projektet a drogmegelőzési központon kívül a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a Stea Egyesület, valamint az oktatást támogató megyei központ támogatta, és a „Cselekvő fiatalok" elnevezésű európai program keretében zajlott.

Mint megtudtuk a projektben 15 gimnazista diák és két irányító vett részt, akik aktívan dolgoztak a kitűzött cél érdekében. Tarba Camelia a projekt koordinátora elmondta, az egy éves projektnek elsősorban művészeti jellege volt, ugyanis a csapat fotográfiai alkotásokon, festményeken és filmen keresztül próbálta megismertetni a célközönséget minden olyan hasznos információval, amit a drogfogyasztás káros hatásairól tudni kell.

A projektben résztvevő diákok a lépésről lépésre informálták a szatmári sajtó képviselőit az általuk szervezett tevékenységekről, kiállításokról.  Ardelean Alexandru fotóművész segítségével 2010 decemberében fotókiállítást szervezhettek a „Dinu Lipatti" Filharmónia előcsarnokában, Vasile Golbantól a Gyermekek Palotája tanárától pedig a filmkészítés művészetét sajátították el, és bemutathatták alkotásaikat.

A művészeti kiállításokon és a filmbemutatókon kívül kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat és versenyeket is szervezetek. Tarba kifejtette, a jövőben is szeretnének önkéntes diákokkal dolgozni, hiszen így könnyebben eleget tehetnek a Szatmár Megyei Drogmegelőzési és Tanácsadó Központ célkitűzéseinek.


Camelia Tarba, Adrian Stef, Doina Vasuti, Alexandru Ardelean
Camelia Tarba, Adrian Stef, Doina Vasuti, Alexandru Ardelean



Lezárul a "Szemtől szemben a drogokkal" elnevezésű projekt
Lezárul a "Szemtől szemben a drogokkal" elnevezésű projekt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: