2011-02-22 16:09:36• hírek • Szatmar.ro

Kosárlabda fagypont közelében

Százszázalékos teljesítménnyel tudta le a Szatmárnémeti VSK a női kosárlabda-bajnokság rájátszásának odavágóit és Dan Fleseriu tanítványai szerda este azon lesznek, hogy ez a remek sorozat ne a visszavágók első körééig tartson csak. Az Alexandria viszont mindent elkövet, hogy legyőzze a szatmáriakat, a déliek egy kis sportszerűtlenségtől sem riadnak vissza.

Igen, ismét az Alexandria! A két csapat legutóbb egy héttel ezelőtt csapott össze (67-41-re nyert a VSK), a szerdai találkozót követően pedig jövő szerdán ismét összemérhetik tudásukat. Ez utóbbi két meccset a Román Kupa negyeddöntőinek keretein rendezték, és mivel arról már ejtettünk szót, hogy véget ért a rájátszás odavágó-köre, ebből következik, hogy a két gárda már a pontvadászatban is találkozott: a szatmáriak akkor 66-41-re nyertek a Szamos-parti városban.

A Teleorman-megyeiek már a kupameccsen is mindent megtettek, hogy megnehezítsék a vendégek dolgát és ezt nem csak a sportszerűség határain belül: a találkozót 5 Celsius-fokos „melegben" rendezték, ami szabályellenes. Mivel ezúttal 20.00-kor kezdődik a bajnoki, a VSK játékosai biztosak lehetnek benne: nem részesülnek majd meleg fogadtatásban.

„Ezzel a húzással az Alexandria nagyon sportszerűtlen volt, akkor már még hidegebb lesz a csarnokban, de ezt nem fogjuk majd szó nélkül hagyni. Ilyen körülmények között nem szabadna játszani, a szabályok szerint egy csarnokban 16-25 Celsius fok közötti hőmérsékletnek kell lennie" - nyilatkozta Éles Péter menedzser. „Ám mindent félretéve, először is a játékunkkal kell törődnünk, és bebizonyítani, hogy az ilyen dolgok sem zökkentik ki a csapatot. A lányok kicsit fáradtak, és ez az út még csak tetézi ezt, de mindenképpen győzni akarunk, bár ez a mérkőzés nehezebbnek ígérkezik mint a múltheti", folytatta a szakember.

Az újabb hosszú utat követően némi pihenő vár majd a lányokra, mivel a szombaton azt a Bukaresti Olimpiát kellene fogadniuk, amelyet február 5.-én már 76-60 arányban legyőzte. Így hát szerdáig pihenhet a csapat, amikor jön az ... Alexandria elleni kupavisszavágó. Fűtött csarnokban...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: